perjantaina 9 marraskuuta 2018

Kalatacot tai -tortillat

Kalatacot Hanna Sumari 1

Isänpäivänä olisi kivaa jutella ja seurustella pitkään yhdessä pöydänääressä. Cajun-maustetut kala-tacot tai -tortillat sopii ihanasti sellaiseksi seurusteluruuaksi. Varsinkin jos pöydän ääressä on nuorta väkeä. Kalaksi sopii parhaiten kuha- tai ahvenfileet ja siikakin käy hyvin.
Täytin tortillat (joista tykkään itse enemmän kuin tacoista) Punakaalisalaatilla, limemajoneesilla, guakamolella ja cajunmaustetulla kalalla. Koska tykkäämme tulisesta ruuasta, laitoin pöytään myös säilöttyjä jalopenoviipaleita. Limemajoneesin voi vaihtaa myös ranskankermaan tai turkkilaiseen jogurttiin, jota suosin itse. Se on kevyempää, mutta silti maukasta.

Kalatacot Hanna Sumari 2

Kalatacot Hanna Sumari 3

Kalatacot Hanna Sumari 4

Kalatacot Hanna Sumari 5

Kalatacot Hanna Sumari 7

Neljälle

Tee ensin punakaalisalaatti, sitten avocadosalsa ja limemejoneesi ja paista kala vasta kun kaikki muu on valmista. Jos maustekaapissasi ei ole kaikki mausteita joita tarvitaan, etkä halua ostaa niitä, voit ostaa kaupasta myös valmiin pussillisen cajunmaustetta tex mex –hyllystä.
Tarjoatko tacoja vai tortilloja, se on makukysmys ja sen voi ratkaista myös niin, että tarjoaa molempia.

Cajunmaustettu kala

800 g valkoista kalaa
2 rkl öljyä
2 tl paparikajauhetta
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl hienoa merisuolaa
¼ - ½ cayennepippuria
1 tl oreganoa
1 pieni valkosipulinkynsi raastettuna

Sekoita mausteet ja öljy kulhossa ja sivele mausteseos kalafileiden molemmille puolille. Paista kalat keskilämmöllä öljyssä pannussa.

Punakaalisalaatti

0,5 l pieneksi silputtua punakaalia
1 limen mehu
hyppysellinen suolaa

Limemajoneesi
Tee itse majoneesi tai osta valmista kaupasta ja sekoita siihen limenmehua ja raastettua kuorta.

Guakamole

3 kypsää avocadoa
1 raastettu valkosipulin kynsi
½ -1 limetin mehu
suolaa
1 dl silputtua korianteria

Koverra avodonpuolikkaista hedelmäliha lautaselle ja survo se haarukalla soseeksi, jossa kuitenkin on myös avocadonpaloja. Lisää valkosipuli ja korianteri ja mausta suolalla. Maista ja lisää mausteita tarpeen mukaan.

Kalatacot Hanna Sumari 6

 

Tagit: , , ,




Lähetä kommenttisi

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut sivua.

Tämän sivun kommenttien RSS-syöte | Kaikkien kommenttien RSS-syöte

Hanna Sumari

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -Blogissa hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän -keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.