perjantaina 3 elokuuta 2018

Mustikkakakku jossa maistuu manteli

mustikkakku 1

Vaikka tämä ei olekaan mikään huippuvuosi mustikkasadon suhteen, niin kyllä niitä onneksi kuitenkin on pariin kakkuun ja piiraaseen. Nyt tein kakun, joka on tahmea vähän kuin mutakakku. Suklaata siinä ei kyllä ole, vaan raastettua mantelimassaa. Mantelin maku on vieno ja sopii mustikkaan ihan täydellisesti. Kannattaa muistaa, että mantelimassa ja karvasmentli ovat kaksi eri asiaa. Monille karvasmantelin maku on se, joka ei maistu. Mantelimassahan on van jauhettua mantelia ja pölysokeria.

mustikkakakku 7

mustikkakakku 8

mustikkakku 4
Kakku on parasta tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä, että sen saa jäähdytettyä jääkaappikylmäksi.

mustikkakakku 10

Tarjosin sen kanssa itse tekemääni vaniljavaahtoa, joka on huippuhyvää. Se vatkataan keltuaisista, sokerita, vaniljasta ja kermavaahdosta. Aikaa hommaan menee viisi minuuttia! Toki kaupan vaniljakastikkeet ja muut vastaavat käyvät myös, jos itse ei halua ryhtyä puuhaan.

2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjahoa
100 g mantelimassaa
100 g voita sulatettuna
4 dl mustikoita
koristeluun
1 dl mustikoita
pölysokeria

uuni 180°C paistoaika n. 30 min vuoka ø 24 cm

Vuoraa irtopohjainen 24 cm halkaisijaltaan oleva vuoka leivinpaperilla tai voitele ja korppujauohta se.
Sulata voi ja raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi.
Vatkaa kanamunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää sulatettu voi ja mantelimassaraaste taikinaan. Lisää lopuksi varovasti ja mahdollisimman vähän sekoittaen joukkoon mustikat.
Kaada taikina vuokaa ja paista uunin keskiosassa n. 30 minuuttia. Kakku saa jäädä hiukan tahmeaksi keskeltä. Jäähdytä kakku ja laita se jääkaappiin. Tarjoa kylmänä vaniljavaahdon kanssa.

Vaniljavaahto

3 keltuaista
0,5 dl sokeria
1-2 tl vaniljajauhetta tai vaniljatankoa myllystä
3 dl kuohukermaa

Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi ja yhdistä sitten molemmat. Tarjoa kylmänä.

mustikkakakku 6

 

Tagit: , ,




Lähetä kommenttisi

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut sivua.

Tämän sivun kommenttien RSS-syöte | Kaikkien kommenttien RSS-syöte

Hanna Sumari

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -Blogissa hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän -keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.