lauantaina 18 maaliskuuta 2017

Puuroa quinoasta ja kaurasta

P1016603Rakastan aamiaista yli kaiken. Ehdottomasti päivän paras hetki on istua aamupalalla. Itse asiassa kaikki päivän ateriat voisi muuttaa aamiaisiksi. Voisi siis varmaan kuvitella, että aamiaiseni ovat ihmeellisiä ja monipuolisia herkkupläjäyksiä. Eivät ole. Syön vuosikausia samanlaisia aamupaloja. Lapsuudessa aamupalan teki isäni. Vuodesta toiseen siihen sisältyi kaksi viipaletta paahdettua ja voideltua leipää, joille siveltiin ensin ohuelti ketsuppia ja sen päälle laitettiin viipale mustaleimajuustoa ja kaksi paistettua kananmunaa. Juomana oli juuri puristettua appelsiinimehua.
Sen jälkeen aamiaiseni koostui vuosikausia kahdesta paahdetusta ruisleivästä, joiden päällä oli juustoa tai kinkkua ja join kupinkahvia.
Viimeiset neljä vuotta olen aloittanut aamuni poikkeuksetta kaurapuurolla, marjoilla ja raejuustolla. Nyt puuro alkaa maistua puulta. On keksittävä uusia ideoita. Tuorepuurot on herkkua ja teenkin niitä mielelläni. Turvotan omenatuoremehussa kauraa ja lisään joukkoon pähkinöitä, rusinoita, kookoslastuja, kanelia, kardemummaa ja raastettua omenaa ja päärynää. Lopuksi lisään joukkoon piimää tai jugurttia. Ihanaa!
Nyt kokeilin jotain ihan uutta ja ihastuin. Tein puuron johon tuli quinoaa jonka keitin kookosmaidossa. Lisäsin joukkoon kauraa ja omenatuoremehua ja lisäsin puuron päälle kanelissa paistettuja omenaviipaleita, kookoslastuja, maapähkinävoita ja tuoreita pensasmustikoita! O-ou olipa herkkua! Tämä puuro ei ole pikapuuroa ja sopii siksi varmaan monille viikonloppuun aamupalaksi tai brunssille. Energiaa siinä on niin, ettei ihan heti tule nälkä, ainakin jos lisää päälle nokareen maapähkinävoita.
Koska kaapissani oli mustaa quinoaa käytin sitä, mutta kaikki värit käyvät. Se tavallinen vaalea quinoa on siis oikein hyvä tähän puuroon.

P75

1 prk kookosmaitoa (joko kevyttä tai tavallista)
1 dl quinoaa
½ tl suolaa
3,5 dl kaurahiutaleita
2,5 dl omenatuoremehua tai vettä (tai vihreää teetä!)
1 dl makeuttamattomia kookoslastuja tai pähkinöitä
1 tl kanelia

Pinnalle
kanelissa haudutettuja omenanviipaleita
kookoslastuja
tuoreita marjoja
maapähkinävoita
juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia

Huuhtele quinoa lämpimällä vedellä ja kaada se kiehuvan kookosmaidon joukkoon. Lisää suola ja keitä kypsäksi n. 10-15 min. Lisää mehu tai muu neste sekä kaurahiutaleet. Keitä kunnes kaura on kypsää. Mausta kanelilla ja lisää joukkoon kookoshiutaleet.

Kanelissa haudutetut omenanviipaleet

1 luomuomena viipaleina
2-3 tl kanelia
nokare voita

Sulata voi pannulla ja lisää kaneli sekä omenaviipaleet. Kääntele omenoita miedolla lämmöllä pannulla, kunnes ne pehmenevät. Voit lisätä hipun sokeria tai vaahterasiirappia joukkoon, jos haluat.

Hyviä huomenia kaikille

xoxox

Hanna

 

Tagit: , , , ,




Lähetä kommenttisi

Mollom CAPTCHA

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut sivua.

Tämän sivun kommenttien RSS-syöte | Kaikkien kommenttien RSS-syöte