perjantaina 23 maaliskuuta 2018

Samppanja- eli mimoosakuppikakut pääsiäiseksi tai kevään juhliin

 

Mimoosakuppikakut Hanna sumari 1

Saan joskus pieniä pakkomielteitä, kun kysymys on leipomisesta. Tällä kertaa innostuin samppanjakuppikakuista. Ei oikeasti olisi ollut aikaa alkaa leipoa niitä, mutta järjestin ajan ja kas kas valmista tuli! Oikeastaan kysymyksessä on mimoosakuppikakut, taikinassa maistuu samppanaja ja kuorrutteessa appelsiini.

Mimoosakuppikakut Hanna sumari 3

Mimoosahan on se brunssidrinkki, jossa on puolet samppanjaa ja puolet appelsiinituoremehua. Nämä sopivatkin mainiosti pääsiäisbrunssille. Harmittaa ettei kukkakaupassa ollut mimoosan oksia joita olisin voinut laittaa mukaan kuviin. Rakastan niiden keltaisia palleroita ja muistan aina kerran ystävältäni saamani pääsiäiskukat, jossa keltaisiin tulppaaneihin oli yhdistetty mimoosan oksia.
Kuppikakkuja varten tarvitaan piccolo pullo samppanjaa, cavaa tai kuohuviiniä eli kaksi desilitraa. Voi siis ostaa pienen pullon ihan tätä tarkoitusta varten.

 

Mimoosakuppikakut
12 kpl keskikokoisia kuppikakkuja

2 dl samppanjaa, cavaa tai kuohuviiniä (1 rkl erikseen)
50 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
0,5 dl ranskankermaa tai smetanaa
1 tl vaniljaa
2 kananmunan valkuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjahuhetta
2 rkl maitoa

Kaada samppanja kattilaan, mutta jätä yksi ruokalusikallinen kuorrutetta varten. Kuumenna juomaa keskilämmöllä, kunnes se tiivistyy ja sitä on jäljellä 0.8 dl. Anna jäähtyä.
Laita uuni kuumeenmaan 180 asteeseen ja laita paperiset muffinivuoat valmiiksi muffinipelin koloihin.
Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon vanilja ja ranskankerma. Lisää sitten hyvin vatkaten joukkoon valkuaiset yksi kerrallaan.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja maito tiivistyneeseen samppanjaan. Lisää sitten puolet jauhoseoksesta taikinaan ja sekoita hyvin. Lisää sitten samppanjaseos ja sekoita se taikinaan ja sen jälkeen loput jauhoseoksesta ja sekoita hyvin.
Lusikoi taikina vuokiin niin, että ne täyttyvät vähän yli puolen välin. Paista kakkuja 15-17 minuttia uunin keskitasolla. Kokeile kypsyyttä tikulla.
Anna kakkujen jäähtyä viitisen minuuttia pellillä ja ota ne sen jälkeen ritilälle jäähtymään.

Mimoosakuppikakut Hanna sumari 4

Valmista kuorrute

50 g huoneenlämpöistä voita
125g Philadelphia tuorejuustoa (1/2 rasiaa)
n. 5 dl tomusokeria
1 rkl samppanjaa
2 rkl vastapuristettua appelsiinin mehua
1 rkl (luomu) appelsiinin kuorta raastettuna

Vatkaa sähkövatkaimella yhteen voi ja tuorejuusto. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja lisää samppanja, appelsiinimehu ja appelsiinin raastettu kuori. Kuta kauemmin vatkaat kuorrutetta, sitä kuohkeampaa siitä tulee.
Laita kuorrute jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa, että kuppikakut jäähtyvät tai kunnes aiot tarjoilla leivonnaiset. Sekoita kuorrutetta välillä, että se jähmettyy tasaisesti. Laita kuorrute pussiin ja pursota reilusti kuorrutetta kakuille.Mimoosakuppikakut Hanna sumari 2

Ihania herkkuhetkiä!
Hanna

Mimoosa

 

Tagit: , ,




Lähetä kommenttisi

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut sivua.

Tämän sivun kommenttien RSS-syöte | Kaikkien kommenttien RSS-syöte

Hanna Sumari

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -Blogissa hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän -keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.