perjantaina 16 marraskuuta 2018

Toscakakku - mainio herkku, joka sopii myös lahjaksi

Toscakakku 2Toscakakku on kakkumaailman klassikko. Jostain kumman syystä joku kutsuu sitä toscapiirakaksi, vaikka ei sillä kyllä ole mitään tekemistä piiraan kanssa. Kakku mikä kakku.
Se on siitä hauska leivonnainen, että se säilyy herkullisena hyvin muutamia päiviä ja oikeastaan vielä kuivanakin se on hyvää. Mutta ei se yleensä ehdi kuivua, ennen kuin se on kadonnut tarjoiluvadilta parempiin suihin.Toscakakku 3

Jos haluaa vähän ekstraa sen kanssa voi tarjota pallon vaniljajäätelöä, mutta ei se sitä vaadi.
Jos leipoo toscakakun suorakaiteen tai neliön muotoiseen vuokaan, siitä voi leikata pieniä leivoksia terävällä veitsellä. Pienet suupalan kokoiset toscat sopivat hyvin glögipartyihin tarjottaviksi ja toscakakku on myös mukava joulunajan lahjakakku. Minulla oli tapanani viedä kakkuja aina lahjaksi koulun ja päiväkodin keittiöihin vähän ennen joulua. Ajattelin, että ne ihanat ihmiset ruokkivat koko vuoden mun lapsia ja ansaitsevat kahvihetken, jonne joku muu on leiponut kahvileivän.

Toscakakku 4

Toscakku

75 g voita
2 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl kermaa tai maitoa

Kuorrute

100 g voita
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
100 g mantelilastuja

vuoka 22 cm ∅
uuni 175°n. 30 min
Sulata ja jäähdytä voi. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää seokseen jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe, sulatettu voi ja neste. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista kakkua n. 30 min 175 asteisessa uunissa.
Tee sillä aikaa kuorrutus. Paahda mantelilastuja kuivalla pannulla, kunnes ne saavat aavistuksen väriä pintaansa. Ole varovainen, ne palavat helposti.
Sekoita kaikki aineet, voi, sokeri, jauhot, neste ja paahdetut mantelilastut yhteen kattilassa. Lämmitä seosta koko ajan varovasti sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu hiukan. Seos ei saa kiehua. Levitä seos lähes kypsän kakun päälle ja paista kakkua vielä n. 10 minuutia kunnes sen pinta on kauniin kullan ruskea.

Herkkuhetkiä kaikkiin kahvipöytiin!

xoxo

Hanna

 

Tagit: , , ,




Lähetä kommenttisi

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut sivua.

Tämän sivun kommenttien RSS-syöte | Kaikkien kommenttien RSS-syöte

Hanna Sumari

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -Blogissa hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän -keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.