lauantaina 28 helmikuuta 2015

Simppeli ja nopea!

IMG 5922

Kesäkurpitsalaatikko
Tähän laatikkoon ei tule ollenkaan pastaa, riisiä tai perunaa, mutta sen seurana voi hyvin nauttia muhkean palan rapeakuorista leipää.

Kesäkurpitsahan on se vihannes, jota kaikilla on syksyn sadon kypsyessä niin paljon, ettei kukaan jaksa syödä sitä kaikkea. Ehkä siitä johtuukin se, että se usein syödään liian suurena. Kun ei tiedä mihin sen laittaisi, niin ne poloiset pötkylät saavat kasvaa jättikokoisiksi. Eilen kaupassa näin ilokseni niin sieviä pikku kesäkurpitsoja, että oli ihan pakko ostaa niitä. Tein nopean laatikkoruoan oman kirjani (Pienet suuret reseptit) reseptistä, jonka olen alun perin saanut kampaajaltani Sari Eskolalta. Ruoka on tarkoitettu 4-6 syöjälle mutta tultuamme eilen illalla teatterista söimme sen kolmeen pekkaan tyttäreni ja mieheni kanssa melkein kokonaan…

IMG 5910

 

IMG 5912

 

IMG 5915

IMG 5918

Tällä kertaa lisäsin reseptiin myös yhden kokonaisen kuivatun chilin jonka musersin paistuvan jauhelihan joukkoon.

2 isoa tai 4 pientä kesäkurpitsaa
600 g jauhelihaa
2 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria
1 limetti
4 isoa tai 8 pientä kypsää tomaattia
100 g juustoraastetta mustaleimajuustosta tai muusta emmentalista

Voitele uunivuoka ja laita uuni lämpenemään 200°:een.

Paista jauheliha hyvin. Se saisi olla kuumaan pannuun laitettaessa huoneenlämpöistä. Lorauta pannulle ruokalusikallinen öljyä ja lisää jauheliha pienissä erissä pannulle. Paahda kypsäksi kuumalla pannulla. Mausta loppuvaiheessa suolalla ja mustapippurilla ja kahdella raastetulla valkosipulin kynnellä. Kun jauheliha on kypsää, se on tummanruskeaksi paahtunutta. Ota pannu pois lämmöltä ja raasta yhden hyvin pestyn limetin kuori joukkoon.

Kuori ja viipaloi kesäkurpitsat noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Viipaloi tomaatit ja raasta juusto.

Levitä uunivuoan pohjalle puolet kesäkurpitsaviipaleista ja lisää paistettu jauheliha ja sitten loput kesäkurpitsan viipaleet. Peitä kaikki tomaattiviipaleilla ja hunnuta juustoraasteella. Paista uunissa kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Tarjoa hyvän tuoreen leivän kanssa.

Herkkuhetkiä ruokapöytään!

Hanna xoxox

IMG 113

 

Tagit: , , , , ,




Lähetä kommenttisi

Mollom CAPTCHA

Kommentit

Tämän sivun kommenttien RSS-syöte | Kaikkien kommenttien RSS-syöte