lauantaina 19 huhtikuuta 2014

Kranssi kaikesta mitä mökiltä löytyy

ja vähän muutakin nättiä....

IMG 4695

 

Hui hai mikä hirmuinen kiire oli ennen tätä pientä kivaa pääsiäislomaa! En oikein ehtinyt ajatella tai suunnitella mitään, päämääränä oli vain päästä kesäpaikkaamme ja toivoa, että kassiin on pakattuna kaikki mitä ilman ei voi elää. Vielä viimeiseksi ennen matkaa käväisin ystävän luona, jolle halusin viedä vähän kukkia ja pysähdyin Helsingin Lauttasaaressa kukkakauppaan. Siitä se pääsiäinen sitten alkoi. On niin kivaa kun kukkakaupassa on muutakin kuin kukkia. Vaikka kukat, niiden käsittely ja tuoreus ovat tietysti se tärkein asia, niin kyllä on kivaa saada samasta kaupasta kauniit kortit ja pikkuiset lahjatkin. Mutta parasta oli kyllä asenne! Kun tulin sisään, minulta kysyttiin mitä saisi olla? Vastasin uupuneena, että sainko nojatulin tuohon tuoksuvaan nurkkaan, kaiken kauniin keskelle ja kupin kahvia? Tahtoisin istua siinä iltaan asti. Ihana myyjä sanoi: ”Kyllä se käy!”

IMG 4491

 

IMG 4492

Pääsiäiskortteja. Tykkäsin näistä, niin höpsöjä ja vanhanaikaisia.

IMG 4495

Kaula- ja rintakoruja. 

IMG 4497

Tähän voi istahtaa kirjoittamaan kortin kukkien joukkoon

IMG 4499

No olihan siellä kukkiakin! Tietysti!

IMG 4500

 

IMG 4502

Suojaruukkuja ja kynttilöitä...

IMG 4510

Nauhoja ja kortteja...

IMG 4512

Ja omistaja! sekä pääsiäispääkoriste!

IMG 4513

...sivulta

IMG 4514

Jätin kahvittelut toiseen kertaan ja kaarsin vielä piipahtamaan siskoni Ritvan luona ennen lähtöä. Hän oli tehnyt minulle lahjaksi melkomoisen pääsiäismunan! Hänen tyhjäksi puhaltamansa hanhenmunan kuori n saanut varsinaisen Faberge-kuorrutuksen pintaansa. Swarovskin kristalleja, helmiä, kynsilakkaa ja mitä kaikkea! Niin ihana! Se alkaa olla jo traditio, että saan häneltä jonkun itse koristellun munan pääsiäisenä. Aivan samalla tavalla, kuin se, että olemme maalla.

IMG 4484

Ritvan tekemiä pääsiäsimunia

IMG 4610

Nyt lauantaina heräsin jo varhain ja päätin itsekin tehdä vähän koristeita. Ajattelin puhaltaa kanamunia tyhjiksi ja maalta niitä vesiväreillä ja liimata niiden pintaan jotain pieniä juttuja jota löytäsin täältä mökiltä. Kaiken laisia pikkuosia löytyy kyllä kun on kekseliäs. Keräsin laatikoista kynttilämansetteja joissa on keltaisia pikkukukkia, pastellinvärisiä nauhoja, pinkkiä silkkipaperia, jonka kastelemalla voisi värjätä munia hauskasti jne. Sitten avasin munarasiat – ja voi ei! Siellähän olikin ruskeiden kanojen kauniita ruskeita munia! Eihän niitä voi maalata! Suunnitelmat uusiksi ja tässä tulos!

IMG 4670

Ruskeita maalaismunia

IMG 4677

tee reikä munan molempiin päihin ja puhalla sisus ulos...

IMG 4680

tarvitset tikkuja ja lankaa...

IMG 4683

lyhennä tulitikkua hiukna ja sido sen keskikohtaan lanka...

IMG 4685

Työnnä tikku lankoineen munankuoren sisään ja saat ripustuslangan paikoilleen....

IMG 4686

Sitten voit ripustaa munat vaikka kranssin keskelle. Minä tein kranssin viidessä minuutissa pihalla. Leikkasin villiviinistä pätkiä ja kieputin niistä renkaan. Sitä ei tarvinnut sitoa lankaan. Lisäsin siihen munien lisäksi kerran pihalta löytämäni joutsenen sulan.

Oikein ihanaa pääsiäistä kaikille!

Hanna

xoxox

Tagit:
Lähetä kommenttisi

Kommentit

Tämän sivun kommenttien RSS-syöte | Kaikkien kommenttien RSS-syöte

Hanna Sumari

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -Blogissa hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän -keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.