perjantaina 6 heinäkuuta 2018

Vaahterasiirapilla sivellyt uuniporkkanat tahinikastikkeen kanssa

Uuniporkkanat Tahinikastike 1Minusta on ihanaa, kun aterioilla on useita vihanneslisukkeita ja buffet-pöydästä saatan syödä helposti vain runsaasti erilaisia kasviksia. Tuntuu luksukselta, kun joku on malttanut pilkkoa ja valmistaa montaa sorttia. Kotona sitä ei tule useinkaan tehtyä.

Uuniporkkanat Tahinikastike 4
Nyt kun kotimaiset kasvikset ovat ihanimmillaan, käytän niitä myös paljon. Kapeat kauniit porkkanat on yksi suosikeitani. Nyt tein niistä lisukkeen, joka voi olla myös pääruokana kasvisaterialla. Paahdoin porkkanoita uunissa vaahterasiirapilla ja öljyllä siveltyinä ja niiden siellä kypsyessä valmistin tahinista niille kastikkeen, irrotin granaattiomenasta siemenet sekä kuorin murskasin kourallisen pistaasipähkinöitä. Lopputulos on varsin ravitseva ja terveelinen ruoka, joka maistuu ihanalle.

Uuniporkkanat Tahinikastike 2

3  nippua porkkanoita
1 rkl öljyä
1 rkl vaahterasiirappia
aavistus sormisuolaa

Kastike

2 rkl tahinia
1 tl (tai maun mukaan) sitruunamehua
1 tl soijakastiketta
1 tl vaahterasiirappia
1 pieni valkosipulinkynsi raastettuna
1-2 rkl vettä tarvittaessa

1dl granaattiomenan siemeniä
1 dl kuorittuja ja hiukan murskattuja pistaasipähkinöitä

uuni 200°C

Harjaa porkkanat puhtaiksi ja poista naatit. Voit jättää muutaman sentin naatteja jäljelle, ne maistuvat hyviltä ja tulevat uunissa rapeiksi.
Sekoita yhteen öljy ja vaahterasiirappi. Laita porkkanat leivinpaperille ja sivele ne joka puolelta vaahterasiirappiseoksella. Pullasuti on oiva apu siinä.
Laita porkkanat uuniin noin 30 minuutiksi jos haluat että ne tulevat pehmeiksi, jos pidät enemmän vähän rapeimmista porkkanoista lyhennä paistoaikaa. Kokeile kypsyyttä ohuella terävällä veitsellä.

Halkaise granaattiomena ja ota siemenet sen toisesta puolikkaasta. Kuori pistaasipähkinät ja murskaa niitä hiukan veitsellä.

Tee kastike
Sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Lisää vettä tarpeen mukaan, että saat notkean miellyttävän kastikkeen.
Voit käyttää soijakastikkeen sijaan myös joko suolaa tai vaaleaa misotahnaa, jollain kastikkeesta tulee kauniin vaaleaa.
Lado kypsät porkkanat tarjoiluvadille, kaada kastike päälle ja lisää pinnalle sekä granaattiomenan siemenet, että pistaasipähkinä ja jos olet korianterin ystävä, silppua sitä pinnalle, jos pidät enemmän persiljasta silppua sitä. Molemmat maistuvat hyviltä porkkanoiden kanssa.

herkkuhetkiä ruokapöytään!

xoxox

Hanna

 

 

Tagit: ,




Lähetä kommenttisi

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut sivua.

Tämän sivun kommenttien RSS-syöte | Kaikkien kommenttien RSS-syöte

Hanna Sumari

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -Blogissa hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän -keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.