Seuraa meitä!

Rakkautta keittiössä

Rakkaustarina pyorea

Lusikallinen rakkautta

30 sekunnin rakkaustarinat ovat nopeita lukea, mutta jäävät lämmittämään mieltäsi pitkäksi aikaa. Topin päivän kunniaksi nämä rakkaustarinat eivät ole vain naisille, vaan saavat kenet tahansa liikuttumaan!

Tie sydameen kay vatsan kautta

Tie sydämeen käy vatsan kautta

Kylpyhuoneen höyry kulkeutuu mukanani makuuhuoneeseen. Kuulen keittiöstä kilinää ja sinun hiljaista hyräilyäsi.

Vetäessäni sukkia jalkaan arvailen mitä ruokaa saan tänään maistaa. Caldo verde ei ollut makuuni, mutta söin sen sinun mieliksesi. Ratatouille taas vei makumatkalle Ranskaan. Sinusta ja ruoistasi ei voi koskaan tietää. Tällä kertaa tuoksussa on jopa jotain tuttua.

Kun hetkeä myöhemmin kauhot makaronilaatikkoa lautaselleni, olen otettu. Muistit lempiruokani etkä edes höystänyt sitä garam masalalla. Ehkä tästä tulee loppuelämämme ensimmäinen makaronilaatikkolauantai.

 

Meidan keittiomme

Meidän keittiömme

Rakensimme tämän keittiön laatoista ja laudanpätkistä. Tässä keittiössä joimme hääyön jälkeiset kahvimme. Täällä me ruokimme kolme lastamme ja noukimme rusinat pois maksalaatikosta. Tähän keittiöön mahtui naurua, kun kokoonnuimme joulupöytään, ja itkua, kun viilsit sormeesi pilkkoessasi tomaatteja.

Pari kertaa vaivalla leivottu syntymäpäiväkakkukin paloi uuniin ja eräänä yönä pakastin sanoi yhteistyön irti. Yritimme silti pitää hyvää mieltä yllä luututessamme vesilammikkoa lattialta.

Tämän keittiön jääkaapin ovessa lukee kultareunaisin kirjaimin: Olet nuori ja minä rakastan vain sinua. Vanhenet, ja minä vain rakastan sinua. Olet vanha ja vain minä rakastan sinua.

 

Taalta tulee lentokone

Täältä tulee lentokone

Mahanpohjasta ottaa ja naurattaa. Hyppyytyksen jälkeen istutaan syömään.

”Täältä tulee lentokone, sur rur rur”, isä höpöttää ja lähestyy lusikan kanssa. Siinä on porkkana-peruna-pilttiä. Ähäkutti, käännän päätäni ja piltit leviävät pitkin poskea.

Äitiä naurattaa, nauran mukana. Isä yrittää uudestaan ja sen jälkeen vielä kerran. Lopulta annan hänen onnistua.

Ruoan jälkeen kiskon kaikki kattilat ja pannut kaapista. Isä ja äiti toruvat, mutta heidän säihkyvät silmänsä kertovat totuuden.

 

Elaman merkit

Elämän merkit

Keittiöömme taisi iskeä meteoriitti. Riisimurot uivat maitolätäkössä pöydän molemmin puolin. Jääkaapin epäjärjestys saa aikaan huimauskohtauksen, ja leivänkannikka kuivuu täyden tiskialtaan reunalla. Roskatkin pitäisi viedä ja heittää loput banaanit menemään ennen kuin banaanikärpäset ovat tämän talon herroja.

Ehkä kaiken ehtii siivota huomenna. Kerään vain pikkuautot lattialta ja nappaan mollamaijan syliini rojahtaessani tuolille. Mietin, kuinka hyvältä tuntuukaan olla äiti.

 

Ja sinut siina naan

Ja sinut siinä nään

Nousemme yhdessä auringon kanssa. Se kurkistaa sälekaihdinten välistä, kun keitän kahvia. Niisku kuulee lehtesi rapinan ja luulee saavansa ruokaa. Heität sille palan kinkkua ja hotkaiset itse loput. Nopeat suukot poskelle ja sitten on jo mentävä.

Illalla auringon viimeiset säteet hipaisevat aamuisen lehtesi reunaa. Jogurttiläiskä on kuivunut pöydälle; kiiruhdit katsomaan seitsemän uutiset. Nyt kuulen jo kuorsauksesi. Nostan kuppini tiskikoneeseen sinun kuppisi viereen: onneksi se on kaiken jälkeen vielä siinä.


Rakkaustarinat toteutettu yhteistyössä Pokka.clubin kanssa.