perjantaina 7 syyskuuta 2018

Parhaat tattireseptit - kolme huippuherkkua tateista

Tatit hanna sumari 13

Kolme tapaa valmistaa tatteja niin, että ne vievät kielen mennssään!

Parhaat tattireseptit ovat yksikertaisia ja upea sienien maku saa loistaa.

Kaikki löytävät nyt upeita herkkutatteja metsistä. Insta ja Facebook vilisevät tattisaaliiden kuvia! Niin mahtavaa, kuka olisi uskonut, että tuon rutikuivan aurinkokesän jälkeen maasta nousee yksikään sieni? Mutta niin on ihmeellinen tuo luonto, että saamme sieniä sittenkin!
Yhden Facebookin sienikuvan saatteena oli ystäväni toimittaja Maria Schulginin kolme reseptiä tateille ja kun luin ne, tiesin että edessäni oli timantteja. Kolme maailman helpointa ohjetta, joissa tattien upea maku pääsee esille paremmin kuin missään. Harmitti hiukan vaan se, että tiesin etten ehdi metsään vähään aikaan. Vaan kuinka kävikään – Ritva-siskoni soitti ja kysyi kelpaisiko muutama tatti ja ajoi toiselta puolelta Helsinkiä meille saalis matkassaan. Ja niin kokeilin nämä kolme ohjetta ja voi kakkien tattien kautta mitkä herkut ohjeista syntyikään. Kyllä siinä suupieliä livottiin pitkään ja hartaasti. Kysyin Marialta luvan ja saan nyt jakaa ohjeet myös teille.
Ohjeissa ei ole määriä, kaikki sujuu näppituntumalla ja silmämäärillä sekä oman maun mukaan.
Marinoidut herkkutattien lakit, hunajalla maustetut paistetut tatit ja tatit smetanassa ovat ylivertaisia herkkuja. Yksinkertaisia ja juuri siksi ihania.

Tatit hanna sumari 14

Hunajaa tattien kera!

Tatit hanna sumari 15

Marinoidut tait maistuvat ihanilta leivän päällä. Minä suosin Fazerin Kestileipää. Olen rakastanut sitä lapsesta saakka!

Tatit hanna sumari 16

Tatit hanna sumari 17

Smetanaa tattien kera - oi oi!

Tatit hanna sumari .4jpg4

Tatteja smetanassa keitetyn perunan kanssa. Tähän sopisi seuraksi mainiosti myös suolakurkut.

Herkkutatit marinadissa

Viipaloi herkkutattien lakit ohuiksi viipaleiksi ja laita lakit marinadiin, jossa on hyvää oliiviöljyä, pieneksi pilkottua tai ohueksi viipaloitua valkosipulia maun mukaan, aavistus suolaa ja paljon pieneksi silputtua persiljaa. Maria käyttää marinadiin liperi- eli lipstikkasuolaa, mutta minulla ei sitä nyt ollut, joten laitoin Ekbergin basilika-timjamisuolaa, joka oli myös oikein hyvää. Herbamare käy myös.
Sieniä voi nautiskella jo muutaman tunnin kulutta, mutta herkku säilyy kyllä hyvin jääkaapissa.
Marinoidut tatit maistuvat paahdetun hyvän leivän päällä ihan sellaisenaan. Jos öljyä jää jäljelle, kun sienet on syöty, sillä voi maustaa ihanasti vihannessosekeiton kaatamalla keiton pinnalle taiteellisesti muutaman kimuran öljyä.

Hunajaiset tatit tai lampaankäävät

Ohuiksi viipaloidut tatit paistetaan voissa ja maustetaan keveästi (liperi)suolalla ja hunajalla. Maistuu ihanalta leivän päällä. Lampaankääpien kanssa voi käyttää mausteena myös valkosipulia.

Tatit smetanassa

Pilkotut tatit paistetaan voin ja öljyn seoksessa, maustetaan kevyesti (liperi)suolalla ja jos on, tilkalla tryffeliöljyä, hiukan valkosipulia ja paljon smetanaa. Paista ensin sieniä kevyesti, mausta sitten ja lisää smetana ja anna sen kiehahtaa hiukan. Maistuu hyvin leivän päällä tai keitettyjen pottujen kanssa.

Ihania sieniretkiä  ja -hetkiä kaikille!

xoxoxo

Hanna

 

Tagit: ,
Lähetä kommenttisi

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut sivua.

Tämän sivun kommenttien RSS-syöte | Kaikkien kommenttien RSS-syöte

Hanna Sumari

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -Blogissa hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän -keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.