resepti - Aprikoosia purkissa ja pöydässä - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

heinäkuu

su 16. heinäkuuta 2017 19.50.00

Aprikoosia purkissa ja pöydässä

Juttelin kerran yhden kotitalousopettajan kanssa ja esitin hänelle ajatuksen hilloista joita tehdään tarpeen mukaan. Eikä siis keitetä kattila tolkulla hilloja, jotka täytyy säilöä sokeriin ja muihin myrkkyihin (!!!) tai pakastaa. Vaan että keitetään pari purkillista ja syödään ne. Sitten ostetaan lisää sesongin hedelmiä tai marjoja kaupasta ja tehdään taas kivaa hilloa. Hänestä olin seinähullu! Väitän etten ole, vaan päinvastoin olen tosi fiksu! :D

Kun meillä ei monissakaan taloissa ole kellareita joissa voidaan säilyttää koko vuoden hillot kerrallaan eikä meillä kasva juuri muita hillottavia hedelmiä, kuin omenaa ja luumuja, niin miksi tehdä asiasta hankala tai tyytyä ostohilloihin tilanpuutteessa? (juu juu, on täällä kirsikoita, päärynöitä ja jopa viinirypäleitä, mutta kyllä te tiedätte – jos puhutaan yleisellä tasolla) 

Ajatukseni on siis, että kun tekee mieli herkullista hilloa, keittää sitä kilosta hedelmiä kerrallaan. Syö itse toisen purkillisen ja antaa kaverille toisen!

Minä keitin tänään aprikoosihilloa joka on hillon ja compotin välimuoto. Jouduin hiukan fiksaamaan sitä, koska raastoin siihen siihen liikaa inkivääriä, jota rakastan. Mutta tätä hilloa voi maistella valmiina ja lisätä mausteita maun mukaan. Toki maut hiukan voimistuvat kun hillo on jääkaappikylmää, joten maltti matkassa!

Valitsin hedelmäksi aprikoosin, koska minusta tuntuu, että ne, samoin kuin nektariinit ja persikat ovat vähän hankalia tuotteita. Ne ovat usein joko raakoja tai pilalla. Se että onnistuu saamaan käteensä juuri täydellisen hedelmän tästä joukosta on aikamoista arpapeliä. Mutta vähän raaemmatkin hedelmät toimivat hillossa.

Hillo taas maistuu jäätelön, pannukakun, lättyjen ja vaikka grillatun halloumi-juuston kanssa taivaalliselta.

 

Tee purkillinen itsellesi ja toinen lahjaksi. Näin se käy:

1 kg aprikooseja, kivet poistettuna ja lohkottuina
1dl sokeria
tilkka vettä
½ sitruunan kuori
1 sitruunan mehu
1-2 kanelitankoa
1 vaniljatanko
muskottipähkinää
inkivääriä

Laita kattilaan aprikoosinlohkot, sitruunan kuori ja mehu, kanelitanko, halkaistu vaniljatanko, hiukan raastettua muskottipähkinää ja ripaus inkivääriä tai pieni pala tuoretta inkivääriä raastettuna. Lämmitä seosta varovasti kiehumapisteeseen. Jos tuntuu, että hedelmät ovat vaarassa tarttua kattilan pohjaan kiinni, lisää n. ½ -1 dl vettä. Anna hautua hiljalleen noin 20 minuuttia ja maista. Lisäsin omaan hillooni sokeria ja kanelia enkä malttanut antaa sen jäähtyä kun jo popsin annoksen kolmen kaverin vaniljajäätelöä aprikoosihillokkeen kanssa! Se oli IHANAAAA!!!

Herkullista viikonloppua!

Love
Hanna

Kommentit

Kommentointi