Broilerin rintafileitä appelsiinikylvyssä - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu

pe 10. huhtikuuta 2020 12.04.00

Broilerin rintafileitä appelsiinikylvyssä

Broileria, appelsiinia, kanelia, manteleita ja rusinoita. Raikas ja kiinnostavalla tavalla mausteinen kastike on kevyt ja keväinen. Ohje on mun kuusi vuotta sitten julkaisemastani keittokirjasta Pienet suuret reseptit. Voi että, sitä kirjaa oli ihana tehdä. Ja söin siihen aikaan superterveellisesti. Nyt on päässyt vähän lipsumaan. Ja on myös sellainen fiilis, että ehkä olisi aika tehdä toinen kirja. Jos kesästä tulee hiljainen, ehkä teen sen, mutta olisiko se leivontakirja? Itselle olisi tervellisempää, että ei olisi!

Mutta nyt ohjeeseen!

Olen kirjassa kertonut huomioni siitä, kuinka rusinat jakavat mielipiteitä ja se pitää kyllä edelleen paikkansa. Ja tosiaan, jos et niistä pidä, voit jättää ne pois. Ja appelsiiniksi valitsisin luomuappelsiinin, jos vain mahdollista. Ne ovat makeampia ja koska ruokaan käytetään myös kuori, on luomu parempi vaihtoehto. Luomuappelsiininkuoret eivät ole kitkeriä kokemukseni mukaan.

Broilerin rintafileitä appelsiinikylvyssä

 

4 kpl broilerin rintafileitä

1 rkl öljyä paistamiseen

1 luomu appelsiinin kuori ja mehu

1 luomu appelsiinin hedelmäliha viipaleina

½ tl suolaa

¼ tl mustapippuria

2 rkl venhnäjauhoja

2 ½ dl kanalientä fondista

2 ½ dl valkoviiniä

1 dl rusinoita

2 rkl hunajaa

1 kanelitanko

1 dl kuorittuja, paahdettuja ja rouhittuja manteleita

 

Nosta broilerinfileet huoneenlämpöön, avaa pakkaus ja nosta fileet lautaselle, ettet paista niitä jääkaappikylminä, jolloin niistä lähtee helposti mehu.

 

Pese appelsiinit hyvin. Kuori toinen appelsiini terävällä veitsellä niin, että myös valkoinen kuoren osa lähtee pois. Viipaloi hedelmäliha ohuehkoiksi kiekoiksi.

 

Sekoita suola ja mustapippuri vehnäjauhoihin lautasella ja pyöräytä broilerinfileet kevyesti jauhoissa molemmin puolin. Karista ylimääräinen jauho pois. Kaada jäljelle jäänyt jauhoseos kanaliemen joukkoon ja vispaa hyvin, ettei liemeen jää jauhopaakkuja.  

 

Paista fileitä pannulla noin neljä minuuttia kummaltakin puolelta ja nosta sitten lautaselle odottamaan.

 

Lisää pannulle viini ja keitä minuutin verran. Lisää kanafondi-jauhoseos, appelsiinin kuori ja mehu, rusinat, hunaja, kanelitanko ja ½ tl suolaa. Anna kiehahataa. Lisää broilerin fileet liemeen ja anna hautua kymmenen minuuttia ilman kantta. Käännä fileet hauduttamisen puolessa välissä.

 

Paahda sillä aikaa kuorittuja manteleita kuivalla pannulla keskilämmöllä, kunnes ne saavat väriä. Liikuttele pannua ja ole tarkka manatelit palavat helposti. Murskaa paahdetut mantelit rouheeksi.

 

Laita kypsät fileet tarjoiluastiaan, kaada liemi päälle ja lisää pinnalle mantelimurska ja appelsiinin viipaleet.

 

Tarjoile keitetyn riisin tai kukkakaalimuhennoksen kera. Myös parsa maistuu appelsiinibroilerin kanssa!

 

Herkkuhetkiä ruokapöytään!

xoxoxo

Hanna

Kommentit

Kommentointi