Halloween Pavlova – satsumat kurpitsoina ja satsuma curd makuna - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu

la 24. lokakuuta 2020 14.10.00

Halloween Pavlova – satsumat kurpitsoina ja satsuma curd makuna

Viikon päästä on kekri, Halloween ja pyheinmiesten päivä. Pavlova on yki upeimpia jälkiruokakakkuja maailmassa. Pinnalta rapea, sisältä pehmeä, aavistuksen sitkeä marenki on keveää ja ihanaa. 

Nyt täytin sen poutapilven pehmeällä kermavaahdolla, maustoin satsumista keittämälläni tahnalla - satsuma curdilla ja koristelin pienillä sievillä kokonaisilla satsumilla, jotka ovat kuin minikurpitsoja! Ihanaa! 

Tällä videolla valmistan Pavlovan

 

 

Halloween pavlova – satsumat kurpitsoina ja satsuma curd makuna

 

6 kpl munanvalkuaisia

3 dl hienoa sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 tl maissitärkkelystä (Maizena)

2 tl sitruunan mehua TAI valkoviinietikkaa

 

Erottele keltuaiset valkuaisista. Yhtään pisaraa keltuaista ei saa joutua valkuaisten joukkoon tai kakku ei onnistu.

 

Sekoita vaniljasokeri ja maissijauho desilitraan sokeria. 

 

Kuumenna uuni 125 asteeseen. 

 

Peitä uunipelti leivinpaperilla ja piirrä siihen tarjoiluastiasi kokoinen ympyrä. 

 

Laita valkuaiset täysin rasvattomaan, kuivaan ja puhtaaseen mieluiten metalliseen kulhoon. Vaahdota niitä sähkövatkaimella ja lisää sokeri ja sokeri + maissijauhot ja vaniljasokeri vähitellen joukkoon samalla vatkaten. Vaahdosta tulee satiinin kiiltävää ja tiivistä. Lisää viimeiseksi sitruunanmehu tai etikka.

 

Levitä valkuaisvaahto leivinpaperille haluamaasi muotoon. Minä laitan yleensä reunat korkeammiksi ja keskustan matalammaksi, kuin kulhoksi. 

 

Kuivata marenkia 120 asteisessa uunissa 1 ½ tuntia. Älä avaa luukkua välillä. Voit myös sammuttaa uunin paistoajan jälkeen ja jättää marengin uuniin koko yöksi. 

 

Onnistunut valmis pohja on pinnalta rapea ja sisältä pehmeä. Se säilyy viikonkin kuivassa paikassa hyvänä.

 

 

Täyte

 

5 dl kuohukermaa

1-2 rkl sokeria

n. 6 satsumaa

 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta ruokalusikallisella sokeria. Lusikoi kermavaahto Pavlovalle ja lisää päälle satsumacurdia ja kuorittuja satsumia, jotka ovat kuin pieniä kurpitsoja.

 

Satsumacurd

 

n. 6 satsumaa raastettu kuori ja mehu

1 sitruunan mehu

200g hienoa sokeria

130 g (suolatonta) voita

6 keltuaista

 

Pese ja kuivaa satsumat. Raasta niiden kuori ja purista sitten mehu. Laita satsumamehu ja kuoriraaste, sitruunanmehu, sokeri ja voi metallikulhoon tai pieneen kattilaan ja lämmitä seosta vesihauteessa, kunnes voi on sulanut. Lisää sitten joukkoon kevyesti vatkatut keltuaiset. Lämmitä seosta edelleen vesihauteessa koko ajan sekoittaen, kunnes se alkaa saostua (noin 20 min).

Jäähdytä tahna ja lisää sitä Pavlovaan kermavaahdon päälle. Loput voit nauttia paahtoleivän päällä herkkuhetkin

 

Happy halloween! iloista kekriä ja hyvää pyhäinpäivää!

Blogia saa mielellään jakaa!

Hanna

🧡🧡🧡

 

Kommentit

Houkuttelee!

Todella uusi vaihtoehto Pavlovaan. Haluan kokeilla 👍

Leena - la 24. lokakuuta 2020 15.56.35

HANNA SUMARI

Menee kyllä heti kokeiluun!Nämä Hannan ohjeet ovat kyllä tosi inspiroivia.Kiitos!Sopii hyvin Topin keittiöfilosofiaan ja keittiöelämään!

eijak1955@gmail.com - la 24. lokakuuta 2020 15.09.02

Kommentointi