Hunajapaahdettua kurpitsaa ja pähkinöitä - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu

pe 9. lokakuuta 2020 18.15.00

Hunajapaahdettua kurpitsaa ja pähkinöitä salaattipedillä

Nyt on suurten kurpitsojen aika. Paahdoin myskikurpitsanlohkoja uunissa voin ja hunajan kanssa ja lisäsin päälle vielä hunajaisia pähkinöitä. Ihana kasvisruoka maistuu fetan tai vuohenjuuston ja salaatin kera. Miksei homejuustonkin! Kukin tyylillään. Ruoka valmistuu melkein itsestään ja sopii tietenkin ihanasti syksyyn.

Hunajapaahdettua kurpitsaa ja pähkinöitä

 

1 myskikurpitsa

2 valkosipulin kynttä

1 rkl tuoreita timjaminlehtiä

1 dl hunajaa

50 g sulatettua voita

1 dl saksanpähkinöitä

1 dl cashew pähkinöitä

suolaa mustapippuria

 

Tarjoiluun

Salaatinlehtiä, rucolaa tai pinaatinelehtiä sekä fetaa, vuohenjuustoa ja viinietikkaa

 

Sekoita raastetut valkosipulinkynnet, timjaminlehdet, hunaja ja voisula yhteen, mausta reilusti suolalla ja mustapippurilla ja lisää joukkoon pähkinät.

Halkaise kurpitsa pituussuunnassa neljään osaan ja poista siemenet. Laita lohkot uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin ja valele pinnat hunajaseokselle. Mutta jätä hunajaseoksessa kylpevät pähkinät vielä odottamaan kulhoon.

Paahda kurpitsalohkoja 200°C uunissa 30 minuuttia ja lusikoi sitten kurpitsojen päälle pähkinät ja valuta tarkasti joukkoon koko hunaja-voi seos, joka kulhoon on jäänyt.

Paahda kurpitsoja vielä n. 10-15 min. uunissa tai kunnes malto on lusikoitavan pehmeää.

Laita lautaselle salaattia, rucolan tai pinaatinlehtiä ja nosta kurpitsanlohkot salaatipedille. Lisää lautaselle vielä fetaa tai vuohenjuustoa ja voit pirskotella päälle myös hiukan viinietikkaa.

 

Ihanaa lokakuuta - voi että kun saataisiin paljon auringonpaistetta!

Blogia saa mielllään jakaa

xoxoxo

Hanna

PS - seuraa mua ja Topia myös instssa

 

 

 

 

Kommentit

Kommentointi