Ihana valkoinen pizza - pizza bianco ricotta-juustosta - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu

pe 30. elokuuta 2019 18.33.00

Ihana valkoinen pizza - pizza bianco ricotta-juustosta

Pizza Bianco ai ai ai aaaa!

 

Siis tämä ohje on aivan loistava. Olen napannut reseptin jostain lehdestä ja se on pyörinyt reseptikirjojeni välissä pitkää ja on aina säännöllisin välein lennähtänyt sieltä silmilleni. Nyt päätin toteuttaa pizza biancon ja voi veljet- pakko sanoa, että olen tyystin myyty! Ihan tolkuttoman hyvää!

Pohjassa on pieni makeus ja siihen yhdistyy uunissa kesytettyjen sitruunoiden pieni happo ja ihanat pähkinät ja artisokat. Ja ricotta-juusto sitä kannattaa käyttää kaikessa ruuanlaitossa paaaaljon! Se on loistava ainesosa. Vähän rasvaa, kiva koostmus ja ihana maku!

 

Taikina

25 g hiivaa

1 ½ dl kädenlämpöistä vettä

1 rkl hunajaa

½ tl sormisuolaa

2 rkl oliiviöljyä

3 ½ dl vehnäjauhoja

 

Täyte

 

2 rkl oliiviöljyä

1 raastettu valkosipulinkynsi

250 g ricotta-juustoa

200 g säilöttyjä artisokansydämiä

½ dl hasselpähkinöitä

sormisuolaa

1 luomusitruuna

mustapippuria myllystä

75 g parmesaania

oliiviöljyä

 

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää sitten joukkoon loput ainekset. Vaivaa kiimmoisaksi taikinaksi ja ja anna nousta lämpimässä paikassa n. 25-30 minuuttia. Esivalmistele sillä aikaa täytteet.

 

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita valkosipuliraaste oliiviöljyyn. Sekoita ricotta irtonaiseksi massaksi haarukalla. Puolita artisokansydämet. Puolita hasselpähkinät ja paahda niitä hetki kuumalla kuivalla pannulla ja ripota joukkoon hiukan sormisuolaa. Viipaloi sitruuna ohuiksi viipaleiksi.

 

Jaa taikina kahteen osaa ja kauli niistä ohuet pizzapohjat. Voitele pohjat valkosipuliöljyllä (varsinkin reunat) Esipaista pohjia viitisen minuuttia 180 asteessa niin, että niiden pinta hiukan kypsyy. Ota pohja uunista ja nosta uunin lämpö 200 asteeseen. Levitä pohjan päälle puolet täytteistä. Ensin ricotta-juusto, sitten artisokat, sitruunanviipaleet, pinaatti, hasselpähkinät ja vielä hiukan mustapippuria ja sormisuolaa. Raasta lopuksi pinnalle parmesaania.

 

Paista pizzaa 200 asteessa n. 10 minuttia. Toista sama toiselle pizzalle.

 

Ihanaa pizzapäivää! Tää on niin hyvää!

 

 

Hanna xoxox

 

Kommentit

Kommentointi