Hannan mukana Keittiön kautta
Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.
joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu

Uunissa paistettava juustokakku saa makunsa suklaisesta pohjasta, sitruunaisesta täytteestä ja punaisista marjoista. Kakku on näyttävä juhlakakku, mutta se on helppo valmistaa.
Kaupoista saa nykyään kauniita tuoreita marjoja läpi vuoden ja mikä olisikaan parempi paikka käyttää niitä kuin juhlavan kakun pinta. Halusin kakkuun erilaisia punaisen sävyjä ja valitsin pinnalle vadelmia, punaherukoita ja meheviä, tummanpunaisia pakastettuja kirsikoita, joista puolitin osan.

Kakku onnistuu myös kauniisti pakastetuista suurista vadelmista, laita ne kakun pinnalle jäisinä ja valuta hyytelö päälle heti. Ja tietenkin kaikki saatavilla olevat marjat sopivat kakkuun.
Hyytelön voi valmistaa hyytelösokerilla, mutta käytän mieluummin aina jotain valmista marjahyytelöä, koska ne ovat kauniin värisiä ja niistä tulee lisää makua kakkuun. Lisäksi niiden käyttö on todella helppoa.

Tämä kakku on ihana juhlakakku, joka sopii pääteeksi pyhäinpäivän lounaalle pian saapuvaan isänpäivään tai kauniin värinsä johdosta myös mainiosti joulunajan juhliin.

Juustokakku uunissa – upea juhlakakku
Uuni 175°C n. 10 palaa
Pohja
125 g voita
1 kypsä banaani
1 ½ dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljaa
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta (van Houten)
Täyte
500 g maitorahkaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
5 munaa
2 ½ dl sokeria
½ dl Maizenaa
1 sitruunan mehu
2 tl vaniljatahnaa tai muuta vaniljaa
Pinnalle
2 dl tuoreita vadelmia
1 dl tuoreita punaviinimarjoja
1 dl pakastettuja kirsikoita sulatettuna’
2dl (1prk) valmista kaupan karpalohyytelöä tai muuta punaista hyytelöä
Valmistele ensin 22 halkaisijaltaan oleva irtopohjainen kakkuvuoka laittamalla sen pohjalle ja reunoille leivinpaperi.
Kuumenna uuni 175 asteeseen
Pohjan valmistus
Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon pariin palaan pätkitty kypsä banaani ja kananmuna sekä vanilja, jos käytät vaniljapastaa tai vaniljauutetta.
Sekoita yhteen vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilja, jos käytät jauhemuotoista vaniljaa, sekä kaakaojauhe. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille kylmällä vedellä kostutetuin sormin. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
Täytteen valmistus
Laita kaikki aineet yhtä aikaa kulhoon ja sekoita täyte tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja paista kakkua 175 asteisen uunin alatasolla n. 50-60 minuuttia. Kakku saa olla aavistuksen löysä keskeltä, se hyytyy jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ja ota vasta kunnolla jäähtynyt kakku pois vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Laita kakun pinnalle runsaasti marjoja. Käytin tuoreita vadelmia ja punaherukoita, joita saa nyt ympäri vuoden kaupasta ja lisäsin pakastettuja (Pirkka Premium) kirsikoita, joista puolitin osan.
Kun marjat ovat paikallaan, sulata pienessä kattilassa tai mikrossa jotain punaista hyytelöä esimerkiksi karpalohyytelöä, ja valuta sitä marjojen päälle ja väliin. Sivele lopuksi vielä pullasudilla lisää juoksevaa hyytelöä marjoille.
Ihanaa viikonloppua ja upeita kakkuhetkiä!
Blogia saa miellään jakaa!
xoxoxo
Hanna