Juustotarjotin itsenäisyyspäivän illan naposteluun - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu

pe 1. joulukuuta 2017 22.27.00

Juustotarjotin itsenäisyyspäivän illan naposteluun

Vietätkö itsenäisyyspäivän illan kotona, villasukat jalassa ja katsot tellusta Linnan juhlia ja muita juhlallisuuksia? Päivälliseksi voisi tehdä paahtopaistia ja maa-artisokka-perunagratiinia, joiden ohjeen löydät muutaman viikon takaisesta postauksestani täältä. Paahtopaisti on helppo tehdä ja sen voi tehdä, vaikka nyt viikonloppuna valmiiksi, että voi viettää koko itsenäisyyspäivän ilman sen suurempia keittiöhommia.

Illalla telkkarin edessä maistuu juustotarjotin, jolle voi laittaa myös vähän ilmakuivattua kinkkua.
Minun tarjottimellani on Aura-Goldia, Mustaleimaa ja ranskalaista Saint Albray –punahomejuustoa. Lisäksi laitoin tarjottimelle omenaa, granaattiomenaa, viikunahilloa, pähkinöitä, kuivattuja aprikooseja ja suuria Medjool-taateleita, hunajaa, tuoreita luumuja ja itse suppilovahveroista tekemääni sienipikkelssiä. Tarjottimelta puuttuu Manchego-juusto, joka unohtui kauppaan!

Sienipikkessin voi tehdä vieläkin, jos on kuivattuja suppiksia tai menee metsään noukkimaan niitä. Suppilovahveroita voi poimia pakkasten aikana, jos ne eivät ole lumen alla. Kuivattuja sieniä tulee liottaa kylmässä vedessä puolisen tuntia ja sitten ne käytetään, kuten tuoreet sienet. Pikkelssi on suurta herkkua, makeaa ja kirpeää ja se maistuu paisti juustojen, myös patee ja lihan lisukkeena.

Suppilovahveropikkelsi


n 2 litraa suppilovahveroita, suuret halkaistuna
1 dl Väkiviinaetikkaa
1 dl viinietikkaa
2 dl vettä
ripaus suolaa
500 g sokeria
mausteneilikoita 5-8 kpl
kanelitanko
muskottikukkaa 2-4 kpl
Kiehauta liemiainekset (mausteet voi kietaista sideharsoon niin saa helposti pois) Upota sienet liemeen ja keitä noin puoli tuntia. Älä keitä liian kauaa, ettei pikkelssistä tule nekkua!
Anna jäähtyä ja tölkitä lasipurkkeihin. Maistuu juustojen, maksapateen ja liharuokien seurana. Säilyy myös huoneen lämmössä.

 

Hyvää itsenäisyyspäivää ja viikonloppua kaikille

xoxoxo
Hanna

Kommentit

Kommentointi