Hannan mukana Keittiön kautta
Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.
joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
pe 31. toukokuuta 2019 07.45.00
Kanaburgerit ja coleslaw

Hampurilaisia on kivaa tehdä kotona, kun sämpylän väliin voi laittaa juuri niitä juttuja, joista eniten pitää. Minusta burgerissa saa olla hiukan tulta ja syön sen mieluummin coleslawn kuin ranskalaisten kanssa.
Salaatinlehdet burgerin välissä taas ovat minusta hankalia, vaikkakin tosi näyttäviä. Näistä broileriburgereista jätin salaatin pois kokonaan.
Mausteeksi tein mukavasti tulista chilimajoneesia sekoittamalla valmiin majoneesin joukkoon reilusti Sriracha-kastiketta.
Sämpylöinä käytin oikeita briossisämpylöitä, joita nyt saa kaupoista. Briossitaikinassa käytetään voita ja kananmunia, joiden ansiosta sämpylöissä on makua ja ihana pehmeä koostumus.
Coleslawn voi tehdä jääkaappiin jo edellisenä päivänä mehustumaan ja maustumaan, mutta on se hyvää ihan vastavalmistuneenakin. Uuden sadon hennosta kaalista tehtynä sen maku on keväisen lempeä.
Juomana hamppareiden kanssa tarjosin trendikästä kombuchaa, jota saa monen makuisena. Valitsin kookoksen ja yllätyin positiivisesti. Se oli ihanaa ja sopi broilerihampurilaisten kanssa erinomaisesti!





Kanaburgerit
4 Briossisämpylää
400g broilerin sisäfileitä
Suolaa, mustapippuria ja chilihiutaleita
2 suurta tomaattia viipaleina
1 syöntikypsä avocado viipaleina
1 punasipuli ohuina viipaleina
4 viipaletta cheddarjuustoa tai Valion Pippuri Pekka kermajuustoa
Chilimajoneesi
1 dl majoneesia
1 rkl Sriracha-kastiketta
Nosta mielellään broilerinliha huoneen lämpöön n. puoli tuntia ennen kuin alat paistaa sitä. Huoneenlämpöiset fileet kypsyvät pannulla mehukkaiksi 6-8 minuutissa. Paista fileet ja mausta suolalla, mustapippurilla ja chilillä.
Leikkaa tomaatti, sipuli ja avokado viipaleiksi.
Sekoita Sriracha-kastike majoneesin joukkoon.
Kokoa burgeri
Lämmitä sämpylät uunissa grillivastusten alla tai leivänpaahtimessa, kunnes sämpylän lleikkauspinta saa hiukan väriä.
Laita pohjan päälle hiukan chilimajoneesia, avokadoviipaleet, sipulirenkaita ja tomaattia. Nosta kaiken päälle broilerinfileet ja niiden päälle juustoviipaleet. Mausta vielä parilla lusikallisella chilimajoneesia.
Coleslaw
n. 500 g valkokaalia
2 porkkanaa
kourallinen silputtua persiljaa
Kastike
1 dl majoneesia
1 dl kermaviiliä2 rkl sitruunan mehua
1 rkl Dijonin sinappia
½ tl suolaa
2 tl sokeria
reilusti mustapippuria
Sekoita kastikeainekset suuressa kulhossa.
Silppua kaali ohuiksi suikaleiksi terävällä veitsellä tai mandoliinilla. Kuori ja raasta porkkanat raastimen isoimmalla terällä. Silppua persilja hienoksi.
Lisää salaattiainekset kastikkeen joukkoon ja sekoita hyvin. Laita coleslw jääkaappiin tekeytymään.
Mukavia herkkuhetkiä!
xoxoxo
Hanna