Keltainen siskonmakkarakeitto - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu

pe 2. helmikuuta 2018 22.47.00

Keltainen siskonmakkarakeitto

Ihan kuin aurinko olisi lautasella!

Siskonmakkarakeitossa on vain yksi vika – kelluvat makkarat. Kelluvissa makkaroissakaan ei ole oikeastaan mitään vikaa, vika on siinä mitä tapahtuu, kun keittoa nostaa lautaselle. Makkarat siirtyvät kauhaan heti ja lopulta jäljelle jää vain lientä ja vihanneksia. Keltaisen makkarakeiton ilo on siinä, että taivaallisen hyvä liemi maistuu ihanalta myös ilman makkaroita. Tämä keitto tärähti meillä suoraan top ten -listalle.

Kulho kuumaa keittoa - kulhollinen rakkautta!


Jos laskiaisena pääsee pulkkamäkeen, hiihtämään tai lumisotaa leikkimään, on tämä ihanuus mainio vaihtoehto hernekeitolle.
En laittanut keittoon ollenkaan perunaa, syön mieluummin mehevän viipaleen hiivaleipää keiton kanssa. Keitto soseutetaan ennen makkaroiden lisäämistä, joten vihannekset voi paloitella miten haluaa, minä lisäsin keittoon mandoliinilla raastetut vihannekset, joten ne kypsyivät pikavauhtia.

 

Keltainen siskonmakkarakeitto
6-8:lle

2 l vettä
4 lihaliemikuutiota
1 laakerinlehti
500 g porkkanaa (noin 5 kpl)
nyrkin kokoinen pala lanttua
4 pientä naurista
1 sipuli
1 rkl voita
2 valkosipulinkynttä
1 rkl curryä
1 rkl kurkkumaa
250 g eli yksi paketti Koskenlaskija juustoa (voimakas)
500 g siskonmakkaroita

Laita vesi, liemikuutiot ja laakerinlehti kattilaan kiehumaan. Kuori ja paloittele tai raasta kasvikset ja lisää liemeen.
Sillä aikaa, kun vihannekset kypsyvät, pilko sipuli ja hauduta se pehmeäksi voissa yhdessä curryn ja kurkuman kanssa. Lisää seos liemeen. Raasta vielä valkosipulin kynnet ja paloiteltu Koskenlaskijajuusto mukaan kiehumaan. Kun kaikki on liemessä ja kasvikset ovat kypsät, soseuta soppa sauvasekoittimella sileäksi keltaiseksi sametiksi. Voit ottaa laakerinlehden pois ennen soseutusta, minulla se jäi kattilaan ja silppuuntui täysin keiton joukkoon.
Kuumenna keitto kiehuvaksi ja purista siskonmakkarat keittoon. Ne kypsyvät muutamassa minuutissa ja sitten ihana keltainen keitto on valmista.

 

Lämpimiä hetkiä keittolautasen ääreen

Hanna

Kommentit

Kommentointi