Kevätsalaatti parsasta, vuohenjuustosta, sitruunasta ja vihreistä vihanneksista - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu

pe 3. toukokuuta 2019 09.00.00

Kevätsalaatti parsasta, vuohenjuustosta, sitruunasta ja vihreistä vihanneksista

 

Tein ihanan vihreän kevätsalaatin, johon tulee uunissa aavistuksen paahdettua parsaa, vihreitä kasviksia ja kahta eri kastiketta. Väripilkkuna ja terää antamaan lisäsin joukkoon viipaloituja retiisejä.

Salaatissa voi käyttää pakastettuja herneitä, mutta ilokseni lähikauppamme edessä olevassa torikojussa myytiin jo tämän kesän herneitä! Wau! Kysyin mistä ne oli tuotu ja sain tiedon, jonka unohdin saman tien. Hyviä ne olivat joka tapauksessa.  

 

 

 

Kevätsalaatti parsasta, vuohenjuustosta, sitruunasta ja vihreistä vihanneksista

 

1 nippu ohuita vihreitä parsoja pitkittäin halkaistuina

2,5 dl herneitä, joko tuoreita tai pakastettuja

1 nippu ohuiksi viipaleiksi leikattuja retiisejä

2 keskikokoista kesäkurpitsaa ohuina lastuina (ei siemeniä)

1 friseesalaatti revittynä

1 ruukku rukolaa

 

Sitruunakastike

2 rkl sitruunan mehua

1 dl oliiviöljyä

 

Vuohenjuustokastike

1 prk pehmeää vuohenjuustoa

2 tl hunajaa

1 rkl luomusitruunan raastettua kuorta

muutamia ruokalusikallisia sitruunakastiketta

 

 

Huuhtele ja halkaise parsat ja levitä ne uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle öljyä ja hiukan sormisuolaa. Paahda 200 asteessa uunissa n. 10 minuuttia niin, että ne hiukan pehmenevät mutta jäävät rapeiksi. Laita jäähtymään.

Riivi tuoreet herneet tai sulata pakasteherneet kylmässä vedessä. Huuhtele retiisit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

Kuori kesäkurpitsat ja höylää ne kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi siementen ympäriltä. Älä käytä siemenistä koostuvaa ydintä salaattiin.

Revi salaatti suupaloiksi ja sekoita yhteen rukolan kanssa.

 

Tee kastikkeet.

Sekoita ensin vastapuristettu sitruunan mehu hyvin oliiviöljyyn. Ja notkista sitten pehmeä vuohenjuusto muutamalla ruokalusikallisella sitruunakastiketta. Mausta hunajalla. Kastike saa jäädä paksuksi niin, että se tarttuu hyvin parsoihin.

 

Sekoita varovasti nostellen vuohenjuustokastike parsoihin.

 

Kokoa salaatti laakealle vadille. Laita alimmaiseksi salaatinlehdet ja rukola ja nostele muut vihannekset salaatinlehtien päälle. Ripottele vihanneksille sitruunakastiketta ja hiukan sormisuolaa. Lisää parsat päällimmäiseksi ja ripottele vielä hiukan sitruunakastiketta salaatille.

 

Ihanaa viikonloppua!

xoxoxo

Hanna

 

Kommentit

Kommentointi