Kukkakaalisalaatti - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
Tagit: kukkakaali, salaatti,

pe 14. helmikuuta 2020 08.00.00

Kukkakaalisalaatti

Salaatti kukkakaalista, yrteistä ja granaattiomenasta

 

Tämä ihana salaatti on Yotam Ottolenghin keittokirjasta, jonka bongasin tyttäreni kirjahyllystä. Salaatti on ihana ja raikas lounasruoka tai maistuva lisuke broilerille tai lampaanlihalle. Itse söin sitä lounaaksi enkä meinannut saada siitä tarpeekseni. Hirveän hyvää! On loistava idea sekoittaa yhteen sekä raakaa, että paahtamalla kypsennettyä kukkakaalia.

Usein kaupassa minua hirvittää, kun ihmiset repivät kukkakaalien lehdet pois. Se harmittaa kahdesta syystä. Ensinnäkin se on minusta yhtä rumaa, kuin jos kuorisi appelsiinin kaupassa ja punnitsisi vain hedelmälihan ja toiseksi kukkakaalinlehdet voi syödä. Tässä salaatissa ne voi joko paahtaa rapeiksi tai laittaa salaattiin raakana. Kummin ne vain paremmin sopivat omaan suuhusi.

 

 

 

1 iso kukkakaali (800g)

1 sipuli reiluina viipaleina

0,5 dl + 2 rkl oliiviöljyä

1 ruukku persiljaa

½ ruukkua minttua

½ ruukkua rakuunaa (jätin pois, koska sitä ei ollut kaupassa)

puolikkaan granaattiomenan siemenet

40 g pistaasipähkinöitä kevyesti paahdettuina ja hiukan rouhittuina

1 tl jeeraa eli juustokuminaa

2 rkl sitruunan mehua

suolaa

 

Irrota kukkakaalin vihreät lehdet ja säästä ne. Raasta sitten kolmasosa kukkakaalista karkeaksi raasteeksi erilliseen kulhoon. Leikkaa loput pieniksi, noin 3 cm kukinnoiksi. Laita kukinnot kulhoon yhdessä säästämiesi vihreiden lehtien ja sipulin kanssa. Lisää niiden joukkoon 2 rkl öljyä ja ¼ tl suolaa. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda vihanneksia 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kun vihannekset ovat kullanruskeita ota ne uunista ja laita sivuun jäähtymään.

 

Ota granaattiomenasta siemenet, silppua persilja ja minttu ja paahda pistaasipähkinöitä kuivalla pannulla tovi ja murskaa niitä sitten hiukan.

 

Kun paahdetut kukkakaalit ja sipulit ovat jäähtyneet laita ne kulhoon yhdessä raa’an kukkakaaliraasteen, granaattiomenansiementen, yrttien ja pistaasipähkinöiden kanssa

 

Sekoita puoleen desilitraan öljyä jeera, ¼ tl suolaa ja sitruunan mehu. Sekoita kaikki ainekset ihanaksi salaatiksi.

 

Hanna

xoxoxo

 

 

Kommentit

Kommentointi