Lohi-perunasalaatti lämminsavulohesta - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu

pe 29. joulukuuta 2017 22.44.00

Lohi-perunasalaatti lämminsavulohesta

Lämminsavulohi on mehukas ja maistuva kala, josta saa ihanan salaatin perunoiden ja omenan kanssa. Salaatti valmistuu nopeasti, jos jääkaappiin on jäänyt tähteeksi valmiiksi keitettyjä perunoita. Toisaalta potut kyllä kiehuvat nopeasti, varsinkin jos keittelee ihania Lapin puikulaperunoita. Niiden kanssa vaan täytyy olla tarkkana, ettei keitä liian kauan, koska silloin ne hajoavat.
Tämä salaatti on hyvää pääruokana, mutta toimii myös buffetpöydässä tai juhlavan aterian alkupalana. Jos haluaa tehdä pieniä alkupalavoileipiä, laita salaattia muheva pallo saaristolaisleivän päälle ja koristele tillillä tai ruohosipulisilpulla. Ohjeen annoksesta riittää kahdelle ateriaksi.

 

Lohi-perunasalaatti lämminsavulohesta

250 g lämminsavulohta
250 g keitettyjä perunoita
2 pientä omenaa
½ sitruunan mehu
½ dl ruohosipulia silputtuna
1 dl tilliä silputtuna
1 jäävuorisalaatti

Kastike

2 dl kermaviiliä
1 dl majoneesia
1 tl suolaa
2 tl rose pippuria

Pilko lohi ja kuori kylmät keitetyt perunat kulhoon. Purista mehu puolesta sitruunasta. Kuori ja pilko omenat ja kaada palojen joukkoon sitruunan mehu. Lisää omenan palat, ruohosipuli ja tilli lohen ja perunoiden joukkoon. Sekoita nostelemalla varovasti kahden lusikan avulla.
Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen kulhossa ja sekoita se salaattiin kevyesti nostelemalla. Laita hetkeksi kylmään tekeytymään.

Laita vadille silputtua jäävuorisalaattia ja nostele lohi-perunasalaatti sen päälle.

 

Hyvää uutta vuotta!

xoxoxo
Hanna

Kommentit

Kommentointi