Maailman paras raparperikakku! - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu

pe 18. toukokuuta 2018 09.33.00

Maailman paras raparperikakku!

Raparperiaika! Kevään herkkä luonto ja ihana raparperikakku.

 

Voi että kuinka ihanaa! Raparperi on ikuinen kestosuosikkini! Siitä saa niin valtavan paljon ihania herkkuja. Nyt tein mehukkaan raparperikakun, joka sopii hyvin, vaikka ylioppilaan juhlapöytään. Kakku on helppo tehdä ja siinä on tavallaan kaikki, mitä hyvässä kakussa pitää olla. Se on mehevä. Kostea, sopivasti makea ja kirpeä. Se on pehmeä, mutta siinä on myös rapeutta. Taikinassa on vehnäjauhoja ja mantelijauhoa sekä kreikkalaista jugurttia, niissä on tämän kakun taika.

Maailman mehevin raparperikakku - herkkukakku!

 

Raparperikakku

2,5 dl + 1 rkl hienoa sokeria
100 g huoneenlämpöistä voita
2 kananmunaa
2,5 dl kreikkalaista jugurttia
1 rkl appelsiinin raastettua kuorta
1 tl vaniljauutetta tai muuta käyttämääsi vaniljaa

3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dli mantelijauhoa
1 tl leivinjauhoa
½ tl leivinsoodaa
1 tl kardemummaa

n. 350g raparperinpaloja
1 dl mantelilastuja
Pölysokeria koristeluun

Uuni 180°
Laita irtopohjaiseen kakkuvuokaan leivinpaperi pohjalle ja reunoille. Pohjalle paperin voi puristaa pohjan ja reunojen väliin, kun reunarengas kiristetään kiinni. Leikkaa reunoille leivinpaperista suikaleet ja kiinnitä ne vuokaa sipaisemalla vuoan reunoille sinne tänne vähän voita.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja 2,5 dl sokeria vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Lisää sitten joukkoon jugurtti, appelsiinin raastettu kuori ja vanilja, jos käytät nestemäistä vaniljaa.

Sekoita toisessa kulhossa keskenään yhteen kuivat aineet. Vehnäjauho, mantelijauho, leivinjauhe, sooda, kardemumma, ja vaniljasokeri, jos käytät sitä. Sekoita seos vähitellen voivaahtoon, noin kolmessa – neljässä erässä. Älä vatkaa, vaan sekoita rauhallisesti.

Pilko raparperit parinsentin paloiksi. Laita puolet taikinasta vuoan pohjalle ja ripottele sen päälle puolet raparperin paloista. Lisää sitten loput taikinasta ja raparpereista. Jos haluat, voit järjestellä palat kauniisti kakun pinnalle. Minä ripottelin ne vain tasaisesti ja minusta se näyttää kivalta.
Ripottele vielä kakun päälle mantelilastut ja 1 rkl hienoa sokeria.
Paista kakkua noin 1h 15 min uunin alimmalla tasolla. Anna jäähtyä, koristele pölysokerilla ja vie tarjolle!

 

Ihanaa keväistä viikonloppua!

Rakkaudella,
Hanna

Kommentit

Kommentointi