Nopea ja herkullinen kanapiiras - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu

pe 15. toukokuuta 2020 08.09.00

Nopea ja herkullinen kanapiiras

Suolainen piiras on aina ihan huippujuttu. Se on nopea vierastarjottava tai ateria. Seuraksi sopii aina rapea, raikas salaatti. Kana sopii moneen makuun ja purkissa myytävät Lagom kanafileet nopeuttavat piiraan tekemistä koska niitä ei tarvitse erikseen enää kypsentää. Lisäksi niissä on erittäin raikas maku ja kiva mehukas nyhtökanan rakenne.

Kanan mietoon makuun yhdistin semikuivattuja tomaatteja, pinjansiemeniä, sitruunaa ja timjamia ja pohjataikinaan lisäsin vasta raastettua parmesania. Eli aika italialaisia makuja tässä herkussa.

Piiras valmistuu tosi nopeasti mutta jos tuntuu ettei ehdi tai halua tehdä taikinaa itse, voi tietenkin aina turvautua kaupan pakastealtaan tarjontaan. Silloin voi pinnalle ripotella juustoraastetta, jossa on puolet parmesania.

 

 

Supernopea herkullinen kanapiiras

 

4 prk Lagom kanafileitä vedessä tai öljyssä (n. 300 g kypsää kanaa)

1 dl puolikuivattuja aurinkotomaatteja

1 kokonainen kevätsipuli varsineen

0,75 dl pinjansiemeniä + vähän lisää koristeluun

1-2 rkl riivittyjä tuoreen timjamin lehtiä + hiukan oksia koristeluun

1 luomusitruunan raastettu kuori

2 kananmunaa

200 g ranskankermaa

½ dl kermaa

1 tl suolaa

 mustapippuria

1,5 dl juustoraastetta (emmental-mozzrella)

 

pakastettu piirakkataikina tai tee taikina ohjeen mukaan

 

125g kylmää voita

3,5 dl jauhoja

1 dl parmesaniraastetta

2 rkl kylmää vettä

 

Tee takina

Kuutioi kylmä voi. Tee voista, juustoraasteesta ja jauhoista nyppimällä murumainen seos. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa. Tee taikinasta pallo, litistä se ja laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet täytteen. (Periaatteessa taikinan olisi hyvä olla siellä puoli tuntia ja sen voi tietenkin tehdä jo, vaikka pari päivää etukäteen)

 

Täyte

Avaa kanafilepurkit ja valuta niistä neste pois. Murskaa fileitä lempeästi hiukan. Valuta aurinkokuivattuista tomaateista pois neste ja voit kuivata niitä hiukan talouspaperilla. Pese ja kuivaa sitruuna huolellisesti. Paahda pinjansiemeniä pieni hetki kuivalla kuumalla pannulla, niin niihin tulee lisää makua ja kaunis väri.

Sekoita yhteen kanamunat, ranskan kerma, kerma, mustapippuri ja suola.

Kauli taikina (kahden leivinpaperin välissä) ohueksi levyksi ja nosta piirakkavuokaan. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja esipaista taikinaa 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

Voit varmistaa, että taikina pysyy paikoillaan vuoassa esipaiston aikana, laittamalla taikinan päälle leivinpaperin ja levittämällä siihen joko piirakkahelmiä tai kuivia herneitä.

Levitä esipaistetulle pohjalle tasaisesti kanapaloja, aurinkokuivattuja tomaatteja ja kevätsipulia sekä paahdetut pinjansiemenet. Ripottele päälle tuoreita timjaminlehtiä ja raastettua sitruunakuorta.

Kaada kananmuna-ranskankerma -seos varovasti täytteiden päälle ja lisää lopuksi maltillisesti juustoraastetta.

Paista piirasta n. 30 min 200 asteessa kunnes täyte on hyytynyt ja piiraan pinta on kauniin kullanruskea. Anna piirakan jäähtyä pikku tovi n. 15 min ennen tarjoilua.

 

Hanna

xoxoxo

 

Ihanaa viikonloppua kaikille! 

Blogia saa mielllään jakaa ja muistathan seurata meitä myös Instagramissa ja Facebookissa!

 

Kommentit

Kommentointi