Raikas päärynä-vuohenjuustosalaatti - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu

pe 3. heinäkuuta 2020 10.47.00

Raikas päärynä-vuohenjuustosalaatti

Ihanana kesäpäivänä päivän kevyempänä ateriana maistuu raikas salaatti. Tykkään laittaa salaatteihin mukaan hedelmiä ja pähkinöitä ja vastapainoksi jotain suolaista, kuten vuohenjuustoa tai vaikka parmankinkkua. En kuitenkaan jaksa kesäaikaan paistella mitään, ainakaan jos ilma on kaunis.

Tämä vuohenjuusto salaatti on tosi nopea tehdä, eikä keittiössä tarvitse viipyä pitkään.

200 g vuohenjuustoa

2 rapeaa pikkusalaattia tai Cosmopolitan salaattia

Kourallinen rukolaa

½ granaattiomenan siemenet

2 kypsää päärynää

50 g saksanpähkinöitä

1 rkl hunajaa

1 rkl sitruunanmehua

oliiviöljyä

sormisuolaa

mustapippuria

 

Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Pese ja halutessasi kuori päärynä ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Pirskota päärynäviipaleiden päälle sitruunanmehua tummumisen estämiseksi ja hyväksi mauksi. Paahda saksanpähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne kuumenevat ja saavat hiukkasen paahteista väriä pintaansa. Ota pannu liedeltä ja lisää joukkoon hunaja. Sekoita hyvin.

Kokoa salaatti laakealle vadille ja pirskottele päälle reilusti oliiviöljyä, ripaus sormisuolaa ja jauha mustapippuria myllystä.

Kommentit

Kommentointi