pastaa - Rapeita kantarelleja, kesäkurpitsaa ja pastaa - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

elokuu
Tagit: kantarelleja, pastaa,

su 13. elokuuta 2017 00.00.00

Rapeita kantarelleja, kesäkurpitsaa ja pastaa

Rapeaksi paistetut kantarellit ja pastaa

Rapeiksi paistut kantarellit ovat vastustamattoman hyviä. Rapeuden saavuttamiseksi täytyy olla hiukan malttia ja paistaa sienet erissä. Maustamisen jälkeen ei sitten tarvitakaan muuta, kuin vähän pastaa, voita, lehtipersiljaa ja niin ikään rapeiksi paistettuja kesäkurpitsakuutioita. Yksinkertaista ja hyvää.

Neljälle tarvitset

400-500 g pastaa
vettä suolaa

1 litra puhdistettuja kantarelleja
öljyä
voita
suolaa ja mustapippuria
1 pieni kesäkurpitsa
1 suuri valkosipulinkynsi
lehtipersiljaa
parmesania

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente -kypsäksi.

Laita kuumalle paistinpannulle n. 1 rkl öljyä ja anna öljyn kuumentua, kunnes se väreilee. Lisää pannun koosta riippuen n. ¼ sienistä paistumaan. Vain kolmasosa pannusta saa olla sienten peitossa. Älä koske sieniin, anna niiden paistua niin, että reunat alkavat käpristyä ja käännä ne vain kerran. Mausta ja siirrä odottamaan. Pese pannu ja toista edellinen niin monta kertaa, että kaikki sienet on paistettu.

Leikkaa kesäkurpitsa puoliksi ja halkaise puolikkaat pitkittäin. Leikkaa puolikkaat puoliksi vielä kerran pitkittäin ja poista sitten kaikki siemenet ja leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Laita kuumalle pannulle n. 1 rkl öljyä ja kun se on kuumaa lisää saman verran voita ja muutamaan palaan pilkottu valkosipulinkynsi. Pyöritä valkosipulia öljyssä hetki ja ota se sitten pois ja lisää kurpitsakuutiot. Anna kuutioiden paistua rauhassa sekoittamatta niin, että niihin tulee paistopintaa. Käännä kerran ja ota pois pannusta, valuta rasva pois.

Laita kuuma pasta kulhoon, lisää 30-50 g voita ja anna sen sulaa pastan joukkoon. Mausta samalla pastaa kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon lopuksi sienet ja silputtua lehtipersiljaa. Lisää päällimmäiseksi paistetut kesäkurpitsakuutiot.

Onnea sienimetsään!
Hanna

Kommentit

Kommentointi