Ruusukaaleja joulupöytään - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu

pe 20. joulukuuta 2019 08.00.00

Ruusukaaleja joulupöytään

Ihanat vaahterasiirapilla kiillotetut ruusukaalit sopivat mainiosti joulupöytään. Ne valmistuvat nopeasti ja vaivatta ja sopivat hyvin yhteen niin kinkun kuin riistan tai linnunlihankin kanssa ja sopivat myös kasvissyöjän lautaselle. Olen lisännyt kaalien joukkoon myös pähkinöitä, jotka tuovat ruokaan mukavaa suutuntumaa.

Kaalit voi puhdistaa etukäteen odottamaan valmistusta joka lopulta kestää vain kymmenen minuuttia. 

Ruusukaaleja ja cashewpähkinöitä

                          

400 g ruusukaaleja

Merisuolaa keitinveteen

1-2 rkl öljyä

1-2 rkl voita

100 g cashewpähkinöitä

2 rkl vaahterasiirappia (tai hunajaa)

pinnalle sormisuolaa

 

Puhdista ruusukaalit. Leikkaa kannasta pieni pala pois ja poista uloimmat lehdet.

Puolita kaalit ja laita ne kevyesti suolattuun veteen ja keitä n. viisi minuuttia. Kaalit eivät saa tulla pehmeiksi tai lopulta paistinpannussa on ruusukaalimuhennos.

Laita voi ja öljy suurelle paistinpannulle ja paistele pähkinöitä muutama minuutti, kunnes ne saavat hiukan väriä.

Kaada ruusukaalit lävikköön ja valuta vesi pois. Lisää kaalit pannulle pähkinöiden joukkoon ja paistele hetki.

Lisää joukkoon vaahterasiirappi, pyöräytä ja kuumenna seos ja siirrä kaalit lämmitettyyn tarjoiluastiaan. Ripottele pinnalle hiukan sormisuolaa.

 

Ihanaa joulunaikaa kaikille!

Lämmöllä

xoxoxo

Hanna

 

 

 

 

Kommentit

Kommentointi