Ruusukaalipasta - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu

ke 11. marraskuuta 2020 17.51.00

Ruusukaalipasta

Rakastan kaikkia kaaleja ja suloiset ruusukaalipallerot on kaaleista kauneimpia ja ne ovat myös pullollaan C-vitamiinia.

Tein tulista pastaa paahdetuista ruusukaaleista. Tulisuutta kukin voi säädellä oman maun mukaan tai maustaa ruuan ihan ilman chiliä, vain suolalla ja mustapippurilla sekä savupaprikalla ja sitruunalla. (Oma savupaprikajauheeni on höysetty chilillä ja täytyy sanoa, että tulta oli kyllä riittämiin!)

Resepti on tehty kahdelle, mutta sitä on helppoa kasvattaa suuremman joukon istuessa pöydän ääreen.

Tulinen ruusukaalipasta

 

3 rkl oliivöljyä

2 valkosipulinkynttä

300 g ruusukaaleja

suolaa ja pippuria

½ tl chilihiutaleita

2 rkl korppujauhoja

½ sitruunan mehu

1 sitruunan kuori raastettuna

½ tl savupaprikajauhetta

 

200 g spagettia tai muuta pastaa

 

Raasta tai pilko pieneksi valkosipuli ja sekoita se oliiviöljyyn ja laita seos sivuun maustumaan.

Puhdista ja halkaise ruusukaalit. Jos joukossa on kovin suuria palleroita, voit lohkoa ne neljään osaan. Sekoita ruusukaalien joukkoon suolaa, mustapippuria ja reilu loraus oliiviöljyä ja levitä kaalit sitten uunipellille ja paahda niitä uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä pintaan. Ole tarkka, etteivät ne kärähdä – se käy yhtäkkiä helposti.

Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä al dente –kypsäksi. Ota 1 dl pastan keitinvettä talteen, ennen kuin kaadat veden pois.

Kun pasta ja ruusukaalit ovat kypsiä, laita suuri paistinpannu tai paistokasari liedelle keskilämmölle ja kaada pannulle tekeytynyt valkosipuliöljy. Lisää joukkoon chili ja sekoittele minuutin verran.

Lisää sitten pannulle korppujauhot ja kunnon hyppysellinen suolaa ja mustapippuria myllystä ja sekoittele vielä toinenkin minuutti.

Kaada sitten pannulle desilitra pasta keitinvettä ja sitruunanmehu sekä heti perään keitetty pasta. Sekoita hyvin ja mausta savupaparikajauheella ja sitruunankuorella. Lisää joukkoon paahdetut ruusukaalit. Jaa annos kahdelle lautaselle ja nauti!

 

 

Jos on kylmä ja viima - tämä pasta lämmittää!

Iloa päivään

xoxoxo

Hanna

 

 

 

 

Kommentit

Kommentointi