Samettinen capucchino kantarelleista - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu

pe 7. elokuuta 2020 13.45.00

Samettinen capucchino kantarelleista

Metsät notkuvat sieniä! Oi oi ja keltaista kultaa löytyi jopa meidän omalta pihalta. Niin ihanaa! Tein tällä kertaa sienistä samettisen pehmeää keittoa. Sienien maku on tässä keitossa hienosti esillä. Keitto on mainio lounasruoka ja mitä mainioin hienon illallisen alkuruoka. Rapujuhlien alkukeittona ihan lyömätön herkku. Se on helppo valmistaa ja sen voi tehdä mukavasti etukäteen ja lämmittää sekä lisätä kerman, juuri ennen tarjoilua.

Samettinen capucchino kantarelleista

4:lle alkupalaksi ja kahdelle lounaaksi

 

500 g kantarelleja

2 rkl voita

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

7 dl vettä

1 rkl kantarellifondia

1 dl kermaa

tryffeliöljyä tai oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

 

 

Puhdista ja hienonna sienet karkeasti. Kuutioi sipuli ja viipaloi valkosipuli.

Laita isolle paistinpannulle voi ja kun se alkaa vaahdota lisää sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä keskilämmöllä muutamia minuutteja, älä ruskista.

Lisää pannulle sienet pannun koosta riippuen useammassa erässä. Anna nesteen haihtua edellisestä erästä ennen kuin lisäät seuraavan. Ota muutamia pieniä sieniä erikseen koristelua varten.

Siirrä sienet kattilaan ja lisää joukkoon 7 dl vettä ja ruokalusikallinen kantarellifondia (Myös kana- ja kasvisfondi käy tai vastaava määrä liemikuutiota.) Kuumenna kiehuvaksi, keitä tovi pienellä lämmöllä ja mausta suolalla ja pippurilla.

Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä ja kaada takaisin kattilaan. Lisää kerma, kuumenna ja tarkista maku.

Annostele keitto lautaselle ja koristele muutamalla säästämälläsi sienellä ja lorauksella oliivi tai tryffeliöljyä.

 

 

Onnea metsäretkille ja hei - sieneiä saa myös torilta!

xoxoxo

Hanna

 

Blogia saa mielellään jakaa ja seuraathan meitä myös Instagramissa ja Facebookissa!

Kommentit

Kommentointi