Sitruunanmakuinen mustikka-mantelikakku - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu

to 12. syyskuuta 2019 21.55.00

Sitruunanmakuinen mustikka-mantelikakku

Mulle tuli himo saada kosteaa ja muhevaa kahvikakkua ja pöyhin hiukan sekä jääkaappia että reseptikirjastoani ja jippiii! Löysin yhdistelmän, johon mulla oli kaikki tarvittavat ainekset valmiina kaapissa. Syntyi Yotam Ottolenghin mustikkakakku, johon voi käyttää pensasmustikoita tai metsämustikoita tai molempia tai pakastettuja metsämustikoita (lisää ne jäisinä taikinaan). Eli kerrassaan mahtavaa. Kakku on helppo valmistaa ja se on todella mehevä. Se myös säilyy herkullisena vähintään kolme päivää.

 

Sitruunanmakuinen mustikka-mantelikakku

 

150 g voita

2 dl sokeria

2 tl sitruunan raastettua kuorta

2 rkl sitruunan mehua

1 tl vaniljasokeria

3 suurta kananmunaa

1,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

100 g jauhettua mantelia

200 g mustikoita

n. 1 dl tomusokeria

1 rkl sitruunan mehua

 

Uuni 180 °C

 

Vuoraa n. 11 cm x 21 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla. Itse teen niin, että leikkaan leivinpaperista sopivat palat ja kiinnitän ne vuokaan sipaisemalla vuoan reunoihin hiukan voita.

 

Laita yleiskoneen kulhoon voi, sokeri, sitruunankuori ja –mehu sekä vanilja. Laita koneeseen vatkain (ei siis lankavispilää) ja anna koneen käydä n 4 minuuttia täydellä teholla, kunnes massa on kaunista vaaleaa vaahtoa. Laita kone keskinopeudelle ja lisää taikinaan munat yksi kerrallaan.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää ne sekä jauhettu manteli taikinaan. Lisää lopuksi joukkoon 150 g mustikoista varovasti lastalla sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.

 

Paista kakkua 15 minuuttia ja lisää sitten loput mustikat kakun pinnalle. Laita kakku takaisin uuniin ja paista vielä 15 minuuttia, jonka jälkeen peitä kakku kevyesti foliolla, ettei pinta tummu.

Paista kakkua vielä 25-30 minuttia, kunnes se on kypsä. Koeta kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, se on valmis.

 

Anna kakun jäähtyä vuoassa 10 minuuttia ja nosta se sitten leivinpaperin avulla oikeinpäin ritilälle jäähtymään.

Valmista sillä aikaa kuorrute sekoittamalla huolellisesti yhteen tomusokeri ja 1 rkl sitruunanmehua. Valuta kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle.

 

Ihania kahvihetkiä!

xoxox

Hanna

 

Kommentit

Kommentointi