Spagettisalaatti - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu

pe 14. kesäkuuta 2019 09.48.00

Spagettisalaatti

Kesällä kylmä ruoka maistuu usein paremmin kuin lämmin. On myös mukavaa, jos ruoka on valmiina jääkaapissa, eikä tarvitse tehdä muuta kuin nostaa se pöytään. Tämä pastasalaatti on tosi helppo tehdä. Tarvitsee vain keittää spagetti ja pilkkoa joukkoon vihanneksia ja maukasta salamia. Salaatti maustetaan italialaisella salaatinkastikkeella, suolalla ja mustapippurilla ja lopuksi vielä kourallisella parmesaaniraastetta. Salaatin on hyvä tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.

 

Tein salaattia ison annoksen ja söimme sitä ensin päivälliseksi ja seuraavana päivänä lounaaksi. Annoksesta riittää hyvin kuudelle nälkäiselle syöjälle.

 

1 pkt (500) spagettia

2 rkl öljyä

2 rasiaa miniluumutomaatteja puolitettuina

1 kurkku kuorittuna ja paloiteltuna

300 g salamia tai pepperonia pilkottuna

2 pientä uutta sipulia varsineen pilkottuna

2 dl hyviä oliiveja puolitettuina

Suolaa ja mustapippuria

 

Reilusti parmesaania raasteena

 

Kastike

2 ½ dl hyvää öljyä

½ dl valkoista balsamicoa

1 valkosipulinkynsi raastettuna

suolaa ja mustapippuria

 

Kuumenna suuressa kattilassa runsaasti vettä kiehuvaksi. Lisää joukkoon ruokalusikallinen suolaa. Katkaise spagetit keskeltä ja keitä al dente –kypsiksi. Kaada pasta lävikköön, valuta ja siirrä suureen kulhoon. Lisää joukkoon pari ruokalusikallista öljyä ja jäähdytä pasta.

Lisää kylmän pastan joukkoon tomaatit, kurkku, salami tai pepperoni, sipuli, oliivit ja ja kaada joukkoon salaatinkastike, suolaa ja mustapippuria. Sekoita hyvin nostelemalla. Laita salaatti tekeytymään pariksi tunniksi jääkaappiin ja tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.

 

xoxoxox

Hanna

 

 

 

Kommentit

Kommentointi