Suklaakakku valkosuklaa-vadelmamousse -täytteellä - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu

pe 10. toukokuuta 2019 10.44.00

Suklaakakku valkosuklaa-vadelmamousse -täytteellä

Leivoin kevään kaikkiin juhliin sopivan täytekakun, jonka pohjana päätin kokeilla vanhaa suklaakakkureseptiäni. Se on hurjan helppo leipoa ja se on hyvä kakku jo sellaisenaan, mutta ajattelin kuinka hyvää se voisikaan olla, jos siitä tekisi täytekakun. Arvasin oikein – huippuhyvää! Jos täytekakku tuntuu kuitenkin liian haastavalta tehdä, voit leipoa pelkän suklaakakun. Jos haluat hiukan lisää näyttävyyttä kakulle, voit kuorruttaa sen samalla suklaakuorrutteella, jolla täytekakku kuorrutetaan ja lisätä päälle vaikka kirsikoita tai mitä tahansa muita marjoja. Leivo kakku silloin rengasvuokaan. (Kuva löytyy blogin lopusta)

Täytekakun leivoin 18 cm halkaisijaltaan olevassa vuoassa, jolloin kakusta tulee korkea, mutta se onnistuu yhtä hyvin 20-22 cm vuoassa, muoto vain muuttuu.

Täytteeksi tein valkosuklaa-vadelmamoussen. Se on raikas ja vadelmainen ja sopii suklaan yhteen kanssa ihanasti.

Kakun täytyy antaa hyytyä jääkaapissa yön yli ennen kuorrutusta, koristelua ja tarjoilua.

 

Helppo, mehevä suklaakakku

 

150g              voita

 

3 dl                sokeria

3 dl                vehnäjauhoja

2tl                 leivinjauhetta

1-2 tl             vaniljasokeria

2-3 rkl kaakaojauhetta (van Houten tms)

 

2 kpl              kevyesti vatkattua kananmunaa

¾ dl               maitoa tai kermaa

¾ dl               kiehuvaa vettä

                     

 

Sulata ja jäähdytä voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivien aineiden joukkoon sulanut, vähän jäähtynyt rasva, sitten kevyesti vatkatut kananmunat, maito tai kerma ja vesi.

 

Kaada taikina hyvin jauhotettuun rengasvuokaan ja paista noin 40 min 175° C uunissa. Tai jos teet täytekakun niin tavalliseen irtopohjaiseen kakkuvuokaan.

 

Valkosuklaa-vadelmamousse

 

5 liivatetlehteä

2 rkl sitruunamehua sulattamista varten

300 g pakastevadelmia

4 dl kuohukermaa

1 tl vaniljasokeria

1 ½ dl tomusokeria

200 g vaniljatuorejuustoa

130 g valkosuklaata

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Sulata (ulkomaiset) vadelmat kuumentamalla ne kattilassa ja keitä seosta 2 minuutin ajan. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella. Kaada vadelmamassa tiheään siivilään ja purista vadelmamehu ja marjaliha kulhoon, niin että siivilään jää vain siemenet. Jätä seos jäähtymään.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vatkauksen loppupuolella joukkoon sokerit.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa varovasti. Sekoita sulasuklaa tuorejuuston joukkoon sähkövatkaimella vispaten ja lisää joukkoon vielä vadelmasose. Sekoita seos tasaiseksi.

Kuumenna sitruunan mehu kattilassa, purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata liivakot kuumassa mehussa. Lisää liivateliuos vadelmatuorejuustoseokseen ohuena nauhana, koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen.

Sekoita lopuksi kermavaahto vadelmatuorejuustoseokseen.

 

Suklaakuorrutus

 

1 dl kuohukermaa

130 g tumaa suklaata

 

Kuumenna kerma kattilassa kiehumapisteeseen. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon suklaapalat. Sekoita tasaiseksi.

 

Koristeet

Marjoja ja kukkia maun mukaan.

 

Kokoa kakku

 

Leikkaa 18 cm vuoassa paistettu kakku neljään osaan ja suuremmassa vuoassa paistettu kolmeen osaan. Kokoa kakku vuokaan jossa paistoit sen. Vuoraa ensin vuoanpohja ja reunat leivinpaperilla. (Minä kokoan kakut aina oikein päin vuokaan, mutta monet suosivat myös tapaa, jossa vuoka vuorataan kelmulla ja kakku kootaan siihen ylösalaisin ja kumotaan sitten tarjoiluvadille. Tee kuten itsellesi sopii parhaiten.)

Jaa täyte kerroksiesi mukaan joko kahteen tai kolmeen osaan. Laita ensimmäinen kakkupohjan levy vuokaan ja levitä sille täytettä ja jatka samoin, kunnes kakku on koottu. Pohja on haurasta, jos kakkulevy menee rikki, kun siirrät sitä, se ei haittaa mitään. Nosta vain osat paikoilleen ja laita täytettä päälle.

Peitä kakku ja laita se jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli.

Siirrä kakku tarjoiluvadille ja poista kelmu tai leivinpaperisuikaleet. Tasoita kakun reunat lastalla niin, ettei paperin tai kelmun ryppyjen jättämät jäljet näy.

Valmista suklaakuorrutus ja valuta se lämpimänä keskelle kakkua ja anna sen valua reunojen yli. Oma kuorrutteeni oli hiukan jäähtynyt eikä valunut kuten olisin tahtonut. Anna siis kuorrutteen olla kuumaa.

Laita kakku jääkaappiin, että kuorrute jäähtyy ja hyytyy. Koristele itsellesi mieluisella tavalla.

 

Ihania kahvihetkiä loistavan kakun äärellä!

xoxoxo

Hanna

 

Kuvassa on suklaakakku ilman täytettä, suklaalla kuorrutettuna ja kirsikoilla koristeltuna.

Haaveiletko uudesta keittiöstä?

Uuden keittiön hankinta onnistuu helposti ja vaivattomasti lähimmästä Topi-Keittiöiden myymälästä.  Tutustu Topi-Keittiöiden laajaan mallistoon täältä ja tervetuloa Topi-myymälään.

 

 

Kommentit

Kommentointi