Suven suloinen raparperimehu - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu

pe 28. kesäkuuta 2019 09.00.00

Suven suloinen raparperimehu

Kun kevään ensimmäiset hennot raparperinvarret on leivottu ihaniksi piiraiksi, tulee välillä se tilanne, ettei tiedä mitä sadolla tekisi. Minulla ainakin satoa tursuaa hurjat määrät. Piiraiden ja kiisseleiden lisäksi raparperista saa ihanaa, kauniin väristä mehua vaivattomasti.

Raparperinvarret vain huuhdotaan ja pilkotaan, laitetaan suureen astiaan yhdessä sokerin kanssa ja päälle kaadetaan kiehuvaa vettä. Mausteeksi lisätään sitruunaa ja vaniljatanko. Seuraavana päivänä mehu siivilöidään pulloihin. Siinä koko juttu! Ihana janojuoma on valmista.

Jos mehua tekee suuren määrän, eikä se tule juoduksi muutamissa päivissä, siihen voi lisätä sitruunahappoa säilyvyyden vuoksi. Minä en ole lisännyt koskaan, koska se kolmisen litraa mehua joka annoksesta valmistuu, juodaan aina muutamassa päivässä.

 

Raparperimehu

 

3 l                 raparperinpaloja

4 dl               sokeria

3 l                 kiehuvaa vettä

1                   sitruunan mehu ja -kuori

(1                  vaniljatanko voi jättää poiskin)

(3 tl sitruunahappoa)

 

Kaada kiehuva vesi raparperinpalojen ja sokerin päälle. Lisää sitruunan mehu ja keltainen kuori sekä vaniljatanko. Jos lisäät sitruunahappoa, sekoita se pieneen määrään haaleaa vettä ja lisää joukkoon tässä vaiheessa. Sekoita hyvin muutaman kerran ja anna sitten seoksen seistä seuraavaan päivään. Minä jätän mehun ulos yöksi.

Sekoita mehu ja siivilöi se sitten puhtaisiin pulloihin. Säilytä jääkaapissa.

Mehu on hyvää sellaisenaan, mutta se sopii myös hyvin erilaisten drinkkien pohjaksi sekä kakkujen ja kääretorttujen kostutukseen.

 

Helteisiä kesän hetkiä!

Hanna

xoxox

Kommentit

Kommentointi