Hannan mukana Keittiön kautta
Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.
joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu

Tein ihania kesäisiä tartaletteja, kuin pieniä kauniita tauluja, jotka ovat juuri sopivia pieniin juhlahetkiin. Rapeaan herkulliseen pohjaan tulee vehnäjauhojen lisäksi mantelijauhoja ja makua antamaan muutama tippa karvasmanteliöljyä tai vaihtoehtoisesti yhden luomuappelsiinin raastettu kuori tai puolikkaan vaniljatangon siemenet.
Täytteeseen tulee mascarponevaahtoa, joka maustetaan sitruunatahnalla eli lemon curdilla.
Vaahdon päälle tulee marjoja, hedelmäpaloja ja kukkia maun mukaan ja lopuksi kaikki silataan kevyesti hyytelösokerista keitetyllä kiilteellä.
Voi kuulostaa monimutkaiselta, mutta leivokset valmistuvat nopeasti ja mikä parasta – ne maistuvat aivan ihanilta ja kaunistavat jokaisen kahvipöydän!


Leivospohjat
Uuni 200°C 10-12 min
100 g huoneenlämpöistä voita
¾ dl hienoa sokeria
1 ½ dl mantelijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 valkuainen
¼ tl karvasmanteliöljyä TAI ½ vaniljatangon siemenet TAI 1 appelsiinin raastettu kuori
sulatettua voita vuokiin
1 keltuainen pohjien voiteluun
Täyte
2 dl vispikermaa
250 g mascarpone-juustoa
1 dl lemoncurdia – tai maun mukaan
marjoja ja hedelmiä
Käytin vadelmia, pensasmustikoita, mansikoita, kirsikoita, aprikooseja, orvokkeja, mustinalehtiä ja omenankukkia.
Kiille
1 dl vettä
½ dl hyytelösokeria
Tai valmista marjahyytelöä
Sekoita yhteen voi, sokeri, jauhot, valkuainen ja makuaine. Voit nyppiä taikinan sekaisin käsin tai laittaa kaiken yleiskoneeseen ja pyöräyttää nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa tai sekoita turhaan, ainoastaan sen verran että ainekset ovat tasaisesti sekaisin.
Tee taikinasta pötkö leivinpaperin päällä ja kääri pötkö paperiin. Anna levätä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
voitele Leivosvuoat sulatetulla voilla.
Kokeile minkä kokoisen palan taikinaa tarvitset omiin leivosvuokiisi. Halkaisijaltaan kahdeksan sentin vuokaan tarvitaan 45 g taikinaa.
Laita pöydälle hiukan jauhoja ja taputtele taikinasta hellin sormin tasaohut pyöreä kiekko ja nosta se vuokaan ja taputtele paikoilleen. Leikkaa ylimääräinen taikina pois reunoilta.
Voitele taikina keltuaisella ja pistele sen jälkeen pohjaa haarukalla muutaman kerran.
Paista pohjat 200°C uunin keskitasolla 10-12 minuuttia, kunnes pinta on kullan ruskea. Nosta pohjat vuoissaan ritilälle jäähtymään.
Kun pohjat on täysin jäähtyneet kopauta vuoan pohjaa ensin pöytään ja irrota pohja sitten varovasti pois vuoasta.
Tee täyte
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarpone ja lemon curd. Lusikoi tai pursota mascarpone-sitrusvaahto leivospohjiin ja lisää sitten haluamiasi marjoja ja hedelmäviipaleita, syötäviä kukkia ja mintun tai sitruunamelissan lehtiä.
Saat leivoksista vielä kauniimpia, kun laitat hiukan kiillettä marjojen päälle. Minä sulatin mikrossa muutaman ruokalusikallisen punaviinimarjahyytelöä melkein juoksevaksi ja sipaisin sitä pienellä luonnonkarvaisella pullasudilla marjojen päälle. En siis silannut koko leivosta enkä varsinkaan kaatanut leivokselle kumista hyytelökerrosta. (Silikoninen pullasuti on aika kömpelö väline. Pieni suippokärkinen lusikkakin toimii tässä hyvin) Jos teet kiilteen hyytelösokerista, kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Jäähdytä seosta hieman ja kun se alkaa hyytyä, niin lusikoi tai levitä pullasudilla leivosten päälle.
Sitten voitkin nostaa leivokset tarjolle ja nauttia! Leivokset ovat parhaat saman päivän aikana. Pohja kostuu täytteestä ja sen hurmaava mureus katoaa seuraavana päivänä.
Ihania leivoshetkiä!
xoxox
Hanna
Blogia saa mielellään jakaa ja olis hauskaa tavata myös Instagramissa ja Facebookissa!