Tortillapizza - helppo, terveellinen ja nopea arkiruoka - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu

la 13. tammikuuta 2018 23.03.00

Tortillapizza - helppo, terveellinen ja nopea arkiruoka

Pizza on päivän sana. Se tupsahtatelee nyt eteeni joka paikassa. Eilen olin kertomassa aamiaisen tärkeydestä eräässä tilaisuudessa ja kuinka ollakaan, sielläkin puhuttiin pizzasta. Ajatus oli se, että välillä täytyy sallia itselleen pizzaakin. No se on ihan totta ja pizza on ihanaa. Jokaisella on omat suosikkinsa sekä täytteissä, että taikinoissa. Jos pizzaa tekee mieli, sen voi tehdä myös niin, että se on terveellinen nopea päivällinen tai oikeastaan mikä ateria hyvänsä. Aikaa kuluu vartti ja pizza muistuttaa hiukan täällä jakamaani, supersuosittua flammkuchenin reseptiä. Näiden pizzojen pohjana käytetään tortillapohjia, jotka paistuvat uunissa ihaniksi rapeiksi pizzapohjiksi. Minä suosin täysjyväpohjaa, siinä on makua ja se on terveellisempi kuin vehnä. Hyvä juttu on myös se, että tortillapohjia saa gluteenittomina.

Täyteitä voi varioida loputtomiin, ihan kuten oikeissakin pizzoissa. Ihanan rapean pohjan päällä maistuu esimerkiksi vuolukanafilee, jota löytyy pakattuna kauppojen leikkelehyllystä. Se on maukasta kypsää kanaa, joten esivalmisteluja sen suhteen ei tarvita. Chilillä ja paprikalla valmiiksi maustetut Mifu-suikaleet on myös tosi hyviä pizzassa.

Minun vatsani täyttää kaksi pientä tortillapizzaa mieheni söisi kolme tai jopa neljä, vähän täytteistä riippuen. Pizzat paistuvat nopeasti, joten niitä voi tehdä sitä mukaan, kun niitä syö.

Näitä tarvitset

Valmiita tortillapohjia
Tölkki paseerattua tomaattia (chilimaustettua)
Ketsuppia
Vuolukanafileetä tai valmiiksi maustettuja Mifusuikaleita
Kirsikkatomaatteja
Oliiveja
Parmesaania
Vuonankaalia
Avocadoa

Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
Päällystä uunipelti leivinpaperilla ja laita sille kaksi tortillapohjaa. Laita kummallekin pohjalle kaksi ruokalusikallista paseerattua tomaattia ja purista päälle noin teelusikallisen verran ketsuppia. Sekoita ketsuppi ja tomaatti yhteen samalla kun levität seoksen tortillapohjan päälle.
Laita kummallekin pohjalle 5-6 palaa vuolukanaa tai Mifusuikaletta, muutama puolitettu kirsikkatomaatti ja oliivi. Raasta sitten päälle ruokalusikallinen tai kaksi parmesaania mausteeksi. Tarkoitus ei ole kuorruttaa pizzaa juustolla. Paista pizzoja uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes niiden reunat saavat vähän väriä.
Laita valmiin pizzan päälle vuonankaalia ja avocadoa.

P.S. Saat kaksi iso tortillapohjaa yhtäaikaa uuniin näin! Nerokasta!

Kuvat otti Katri Mutikainen - kiitos!

Herkkuhetkiä ruokapöytään!
xoxoxo

Hanna

Kommentit

Kommentointi