Hannan mukana Keittiön kautta
Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.
joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
la 2. toukokuuta 2020 16.48.00
valkosuklaajuustokakku purkissa

Äitienpäivää vietetään tänä vuonna monessa perheessä eri tavalla kuin tavallisesti. Voi olla, ettei mummia tai isoäitiä voi käydä tervehtimässä. Sen tähden tein äitienpäiväkakuksi juustokakun purkkiin. Se on helppo kuljettaa mihin vain, myös äitienpäivä piknikille.
Aineksista sain neljä purkkikakkua ja yhden mini juustokakun. Tätä reseptiä on helppo varioida. Aineksista tulee yksi hieno juustokakku 20- 24 cm vuokaan, tai monta purkkikakkua tai sitten molempia.
Jos kotoa ei löydy sopivia lasipurkkeja, voi purkkikakun koota myös kirkkaaseen kertakäyttölasiin ja laittaa kanneksi kelmua tai leivinpaperia, jonka sitoo kiinni kauniilla nauhalla.
Kakku valmistuu nopeasti ja on todella helppo tehdä ja maku on tietenkin aivan loistava, valkosuuklaata joka on terävöitetty limetin kuorella.



Pohja
175 g Bastogne – tai muita keksejä murskattuina
50 g voita sulatettuna
Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
300 g valkosuklaata sulatettuna
1 limetin kuori raastettuna
mansikoita
Sekoita voisula ja keksinmurut yhteen. Laita purkkien pohjalle muutama ruokalusikallinen muruseosta. Älä taputtele muruja tiiviiksi purkkien pohjalle, kakusta tulee vaikeasti syötävää.
Jos teet kakun vuokaan, pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Kaada muruseos vuokaan ja taputtele sitä hiukan, mutta älä tamppaa kovin tai kakkua on vaikea leikata.
Laita purkit ja kakkuvuoka jääkaappiin odottamaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja sekoita siihen ensin limetin kuoriraaste ja sitten sulatettu valkosuklaa ja lopuksi kermavaahto.
Leikkaa mansikoita viipaleiksi ja asettele niitä purkkien reunalle riviin.
Laita täyte pursotinpussiin, leikkaa kulma pois ja pursota täytettä keskelle purkkia. Koristele mansikoilla, mintunlehdillä ja syötävillä kukilla.
Jos teet kakun vuokaan, levitä täyte pohjan päälle ja laita kakku vähintään neljäksi tunniksi jääkaappiin hyytymään. Nosta hyytynyt kakku tarjoiluvadille ja koristele kuten edellä.
Blogia saa mielellään jakaa
Seuraa meitä myös Facebookissa ja Instagramissa!
Ihania leivonta- ja herkkuhetkiä!
xoxoxo
Hanna