Jälkiruokakakku vartissa - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

to 21. joulukuuta 2017 22.41.00

Jälkiruokakakku vartissa

Periaatteessa kaikki jouluherkut ovat slowfoodia. Jouluun valmistaudutaan kauan ja hartaasti ainakin periaatteessa. On kuitenkin monia, joilla ei ole aikaa pitkiin valmisteluihin. Siksi tein naked caken eli alastoman kakun, joka valmistuu vartissa. Se maistuu parhaalta juuri kasattuna ja korkeana se on komea juhla-aterian päätös jouluna, tapaninpäivänä tai vaikka uuden vuoden juhlissa.

Maku kakkuun tulee kaupan mustaherukkahillosta ja vaniljasta. Käytin Meritalon mustaviinimarjahilloa, joka löytyi meidän K-supermarketitsta. Koristeet kakun päälle löytyvät kaupan pakastealtaasta. Kaupan valmiit kakku- tai torttupohjat täytyy leikata pienemmiksi, että saadaan aikaiseksi kapea ja korkea kakku. Leikkaaminen käy kätevästi 18 cm halkaisijaltaan olevalla kakkuvuoalla vain painamalla se valmiiseen kakkupohjaan kuin muotti piparkakkutaikinaan. Jos pientä kakkuvuokaa ei ole, käy muotista lautanen, joka painetaan valmista kakkupohjaa vasten ja sitten vain leikataan ylimääräinen kakkupohja pois veitsellä lautasen reunaa pitkin.

Ainekset
4 kpl valmiita kaupan kakkupohjia
1,5 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
1 prk (400 g) mustaherukkahilloa
2 prk maskarponejuustoa
4 dl kuohukermaa
2 pkt Pirkka pakaste macaronseja
tuoreita marjoja
puuterisokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kermavaahdon joukkoon notkistettu mascarponejuusto ja ¾ mustaherukkahillosta.
Sekoita vaniljasokeri maitoon.
Leikkaa kaikki kakkupohjat pienemmiksi niin, että ne ovat halkaisijaltaan noin 18 cm. Laita ensimmäinen kakkupohja vadille ja sivele sille pullasudilla hiukan vaniljamaitoa. (Valmiit kakkupohjat eivät kestä yhtä paljon kostutusta kuin itse tehdyt)
Levitä pohjalle 1 rkl mustaherukkahilloa ja sen jälkeen runsaasti, noin neljäs osa mustaherukkavaahtoa. Levitä sekä hillo, että vaahto reunoille asti tasaisena kerroksena, että kakusta tulee suora. Toista kaikki neljä kertaa niin, että kakun päällekin tulee sekä kostutus, hillo että vaahto.
Koristele kakku pakastetuilla macarone-leivoksilla ja tuoreilla marjoilla ja siivilöi kaiken päälle puuterisokeria. Valmista tuli – vartti meni! Ja kakku on parasta pian kokoamisen jälkeen.

 

Hilpeitä kakkuhetkiä ilman kiirettä 

xoxoxo
Hanna

Kommentit

Kommentointi