Joulukala ja sen kaverit uudella tavalla - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

to 20. joulukuuta 2018 13.06.00

Joulukala ja sen kaverit uudella tavalla

Moni haluaa tänä vuonna tehdä muutoksia jouluruokiin. (Voi kyllä olla, että sama ilmiö toistuu joka joulu!) Ongelmaksi on tullut liian notkuvat pöydät ja samoista ruuista nauttiminen päivästä toiseen.
Minä ajattelin rakentaa aatoksi pöytään tällaisen herkkulaudan. Lämminsavustettua lohta jonka ympärille kerään kaikkia ihania herkkuja. Kinkkukaan ei täysin joutunut pannaan, sillä yhdessä nurkassa on ihanan rapeaksi paistettua pekonia.
Kukin voi siis koota lautaselleen omia suosikkimakujaan ja kukin kokki voi koota myös laudalle herkkuja vaihdellen, sen mukaan mikä maistuu parhaimmalta oman joukon mielestä.

Tämän laudan herkut riittivät kahdelle tosi nälkäiselle, eli siinä on kahden tuhdin salaatin verran herkkuja, vaikka se näyttää valtavalta. Mutta kun kokeilimme tätä, pöydässä ei ollut mitään muuta. Jos siihen olisi katettu myös graavikalaa, silliä, ja mahdollisesti pääruuaksi vielä kinkkua tai kalkkunaa ja lisänä olisi ollut perunoita, olisi laudalta riittänyt herkkuja useammalle syöjälle.

Kokoa siis lauta tilanteen mukaan. Minä puristin sitruunan mehua ja raastoin yhden luomusitruunan kuoren vielä kalan päälle tuomaan raikkautta ja katoin pöytään hyvää oliiviöljyä, balsamicoa ja mustapippuria.

Herkullinen kalalauta
Pala lämminsavulohta
Hyviä erivärisiä kypsiä tomaatteja lohkoina
Paprikaa paloina
Napakoita tummia herkkusieniä viipaleina
Sitruunanlohkoja
Babypinaattia
Kovaksi keitettyjä kananmunia
Rapeaksi paistettua pekonia
Avokadon lohkoja (purista niille sitruunan mehua, etteivät ne tummu)
Pikkelöityä retikkaa
 

Nautinnollista joulua!
Hanna

Kommentit

Kommentointi