Kahvikakku kaurapuuron tähteistä - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

pe 26. tammikuuta 2018 23.12.00

Kahvikakku kaurapuuron tähteistä

Välillä on vaikeaa arvioida puuron suosiota aamuisin ja alkoi harmittaa, kun monena aamuna peräkkäin kattilaan jäi puuroa, joka ei kelvannut kenellekään.

Lapsena asuurta herkkuani oli voissa rapeapintaiseksi paistettu kaurapuuro, jonka päälle ripoteltiin (kaadettiin) reilusti sokeria. No se peli ei enää vetele, koska sitä määrää voita en uskalla syödä, kuin vain harvoin, sokerista puhumattakaan. Toissa kesänä, kun olin Saarenmaalla sisareni Ritva yllätti minut. Kun heräsin päivänokosilta, hän oli paistanut minulle puuroa juuri noin! Oi taivas – vieläkin tosiaan muistan sen, niin hyvää se oli.
Nyt väänsin puurosta kuitenkin kakun. Siihen meni kahden aamun puurojen loput. Kakusta tuli mehukas ja kostea, todellista herkkua. Ja onhan siinä tuo pieni terveellisyydenkin vire, kun kahvikakussa on puuroa! Ja kaura on kuuminta hottia terveysvaikutteisten ruokien saralla!

Mmmm kakku on todella kostea, maukas ja mehukas!

 

0,75 dl kookosöljyä tai sulatettua voita
2 kananmunaa
2 dl fariini- tai tummaa muscovadosokeria
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl kaurapuuroa
1,5 dl kokojyvä- graham- tai sämpyläjauhoja*
2 dl vehnäjauhoja
1tl leivinsoodaa
2 tl kanelia
½ tl jauhettua neilikkaa
½ tl suolaa

* voit käyttää myös pelkkiä vehnäjauhoja

Kuorrute
1 rkl kookosöljyä
1 dl karkeaksi rouhittuja pekaanipähkinöitä
0,5 dl fariini-tai tummaa muscovadosokeria
ripaus sormisuolahiutaleita

Voitele 20 cm halkaisijaltaan oleva vuoka voilla tai vuoraa leivinpaperilla. Kuvan kakun tein pitkänmalliseen vuokaan, jonka mitat ovat 10 x 35 cm. Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Sekoita keskenään kookosöljy, kananmunat, sokeri, vaniljasokeri sekä kaurapuuro.
Sekoita toisessa kulhossa yhteen loput kuivat aineet: Jauhot, sooda, kaneli, neilikka ja suola. Yhdistä kuivat aineet puuroseokseen ja sekoita hyvin. Kaada taikina voideltuun vuokaan.
Tee kuorrute
Sekoita yhteen kookosöljy, murskatut pekaanipähkinät, suola ja sokeri. Levitä kuorrute kakulle. Paista 180 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.

 

Herkullista viikonloppua kaikille

xoxox
Hanna

Kommentit

Kommentointi