Kalatacot tai -tortillat - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

pe 9. marraskuuta 2018 15.52.00

Kalatacot tai -tortillat

Isänpäivänä olisi kivaa jutella ja seurustella pitkään yhdessä pöydän ääressä. Cajun-maustetut kala-tacot tai -tortillat sopii ihanasti sellaiseksi seurusteluruuaksi. Varsinkin, jos pöydän ääressä on nuorta väkeä. Kalaksi sopii parhaiten kuha- tai ahvenfileet ja siikakin käy hyvin. Täytin tortillat (joista tykkään itse enemmän kuin tacoista) punakaalisalaatilla, limemajoneesilla, guakamolella ja cajun-maustetulla kalalla. Koska tykkäämme tulisesta ruuasta, laitoin pöytään myös säilöttyjä jalopenoviipaleita. Limemajoneesin voi vaihtaa myös ranskankermaan tai turkkilaiseen jogurttiin, jota suosin itse. Se on kevyempää, mutta silti maukasta.

Neljälle

Tee ensin punakaalisalaatti, sitten avocadosalsa ja limemejoneesi ja paista kala vasta, kun kaikki muu on valmista. Jos maustekaapissasi ei ole kaikkia mausteita, joita tarvitaan, etkä halua ostaa niitä, voit ostaa kaupasta myös valmiin pussillisen cajunmaustetta tex mex -hyllystä. Tarjoatko tacoja vai tortilloja, se on makukysmys ja sen voi ratkaista myös niin, että tarjoaa molempia.
 

Cajun-maustettu kala
800 g valkoista kalaa
2 rkl öljyä
2 tl paparikajauhetta
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl hienoa merisuolaa
¼ - ½ cayennepippuria
1 tl oreganoa
1 pieni valkosipulinkynsi raastettuna

Sekoita mausteet ja öljy kulhossa ja sivele mausteseos kalafileiden molemmille puolille. Paista kalat keskilämmöllä öljyssä pannussa.
 

Punakaalisalaatti
0,5 l pieneksi silputtua punakaalia
1 limen mehu
hyppysellinen suolaa
 

Limemajoneesi
Tee itse majoneesi tai osta valmista kaupasta ja sekoita siihen limenmehua ja raastettua kuorta.
 

Guakamole
3 kypsää avocadoa
1 raastettu valkosipulin kynsi
½ -1 limetin mehu
suolaa
1 dl silputtua korianteria

Koverra avodonpuolikkaista hedelmäliha lautaselle ja survo se haarukalla soseeksi, jossa kuitenkin on myös avocadonpaloja. Lisää valkosipuli ja korianteri ja mausta suolalla. Maista ja lisää mausteita tarpeen mukaan.

Kommentit

Kommentointi