Kiireisen niksit parhaisiin joulutorttuihin - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

pe 15. joulukuuta 2017 22.37.00

Kiireisen niksit parhaisiin joulutorttuihin

Minulta on pyydetty nopeita, helppoja ruokaohjeita ja joulun aikaan niitä tarvitaan hitaiden ja aikaa vievien ohella. Eli kuinka jouluherkkuja voi tehdä suit sait sukkelaan, mutta ne maistuvat erityishyviltä.
Luumuhillo – joulutortun sydän ja maku – näin saat siitä huippuhyväävaikka sillä aikaa, kun syöt päivällistä tai imuroit.
Lapsuuden kodissani joulutortut tehtiin alusta asti, eli voitaikina tehtiin itse. Se on aika aikaa vievää puuhaa ja pakastealtaiden valmiiksi kaulitut torttutaikinat ovat ihana pelastus. Tortut paistuvat hetkessä ja niitä voi paistella aina juuri sopivan, tarvittavan määrän. Jos ostat valmiin taikinan, osta voitaikina. Se on leivottu voilla ja siinä on voin ihana aromi ja aidot raaka-aineet.
Ennen kuin alat leipoa torttuja, mutta puuhaat jotain keittiössä, keitä itse oma luumuhillosi. Se käy aivan itsestään samalla, kun touhuat jotain muuta kotona. Kaupan luumu- ja torttumarmeladit ovat mauttomia ja valjuja verrattuna siihen mitä saat helposti aikaan kotona.

Toinen vinkki onnistumiseen on se, että leikkaat torttutaikinaan viillot kun taikina on vielä lähes jäinen. Pehmeä ja jo sulanut taikina on venyvää ja hankalaa käsitellä

Luumuhillo

Laita kattilaan pussillinen tai kaksi kuivattuja luumuja.
Lisää vettä niin, että luumut juuri ja juuri peittyvät.
Lisää sekaan kaksi pitkää tai neljä lyhyttä kanelitankoa
Kuumenna seos kiehuvaksi.
Laske sitten lämpöä ja anna luumujen hautua aivan pehmeiksi. Käy välillä kurkistamassa kattilaan, ja lisää vettä, jos se on kiehunut kuiviin.
Poista kanelitangot ja soseuta luumut sauvasekoittimella soseeksi.
Nyt sinulla on hillo, jossa on makua!

Kun on aika paistaa tottuja

Kun on aika paistaa tottuja,
laita taikinalevyt sulamaan leivinpaperille valmiiksi.
Kun taikina on vielä melkein jäistä, leikkaa taikinapalat puoliksi ja tee tähtitorttujen viillot valmiiksi. Täysin sulanutta taikinaa on vaikeampi leikata.
Laita tortun keskelle lusikallinen hilloa
Yhdistä joka toinen sakara tiukasti kiinni toisiinsa vedellä kostutetuin sormin.
Voitele tortut kanamunalla ja paista.
Tupsuttele valmiiden torttujen ylle puuterisokerihuntu.

Kolmion muotoisiin torttuihin menee enemmän hilloa ja sitä on saatavilla myös jokaisella puraisulla. Kastele taikinan reunat märällä sormella ja paina taikinat vastakkain haarukalla, niin ne myös pysyvät kiinni. Kun olet voidellut tortut kananmunalla huiskaise päälle mantelilastuja ja paiston jälkeen puuterisokeria.

 

Herkullisia kahvihetkiä - oikeita tähtihetkiä!
 

Hanna

Kommentit

Kommentointi