Kurpitsa-kikhernecurry - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

to 2. huhtikuuta 2020 19.18.00

Kurpitsa-kikhernecurry

Iso padallinen kasviscurrya – ihan parasta juuri nyt. Tämän ruuan valmistamiseen menee n 45 minuuttia aikaa ja siitä syö iso perhe vatsan täyteen tai pienempi perhe pariin kertaan. Ainesluettelo on pitkän näköinen mutta ruoka ei ole vaativaa valmistaa. Vihreän currytahnan sijaan voi käyttää myös punaista. Minun soya kastikkeeni on kovin tummaa ja paksua ja se teki currystä tuman sävyisen. Vaalemapaa ts. normaalia  soyaa käytettäessä ruuasta tulee kaunimman väristä.

Työ kannattaa aloittaa kaiken pilkkomisesta niin sitten voi vain laitella pataan valmiita kuutioita. Minä pistin kurpitsan ensin puoliksi sen kapeasta kohdasta ja kuorin sen sitten isolla terävällä veitsellä. Sitten vain siemenet pois ja palasiksi. Kuta pienempiä kuutioita leikkaat sen nopemmin ruoka kypsyy.

Kurpitsa-kikhernecurry

 

1-2 rkl ruokaöljyä

1 iso sipuli kuutioina

2 porkkanaa kuorittuna ja kuutioituina

suolaa

4 valkosipulinkynttä murskattuna

2 cm tuoretta inkivääriä raastettuna

chilihiutaleita tai tuoretta chiliä maun mukaan

2 r-3 rkl vihreää currytahnaa

1 prk kookosmaitoa

2,5 dl kasvislientä tai aasian fondia

1 myskikurpitsa kuutioina

2 rkl soyakastiketta

1 rkl kookossokeria tai vaahterasiirappia tai muuta sokeria

2 purkkia kikiherneitä valutettuna ja huuhdottuna

1 l babypinaattia (laitoin kaksi rasiaa tätä mittaa hankala määrittää, mutta laita reilusti

1 rkl riisiviinietikkaa tai limen mehua

tuoretta korianteria

 

Tarjoile jasmiini- tai basmatiriisin kanssa

 

Kuumenna öljy padassa keskilämmöllä. Lisää kuumaan öljyyn sipuli- ja porkkanakuutiot ja hiukan suolaa. Anna paistua hiljalleen n. 8 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmenneet ja saaneet vähän väriä.

Lisää pataan valkosipuli, inkivääri, chili ja currytahna ja pyöritä niitä padassa 2 minuuttia. Jos seos alkaa kuivua, lisää pieni tilkka vettä pataan.

Lisää kookosmaito ja kasvis-tai aasian fondi. Sekoita hyvin. Lisää sitten joukkoon kurpitsakuutiot, sokeri ja soya. Anna kiehahtaa ja laske sitten lämpö keskilämmölle niin että pata juuri ja juuri porisee. Anna kypsyä 20 minuuttia tai kunnes kurpitsakuutiot ovat pehmeitä.

Siirrä pata liedeltä ja ota puolet seoksesta ja soseuta se blenderissä ja kaada sitten takaisin pataan. (jos käytettävissä ei ole blenderiä, voit soseuttaa curryn padassa sauvasekoittimella, mutta älä tee siitä kokonaan sileää, vaan jätä joukkoon pureskeltavaa) Lisää kikherneet pataan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää sitten babypinaatti ja anna kiehua niin kauan, että pinaatti pehmenee.

Ota pata liedeltä ja lisää riisiviinietikka tai limetin mehu, sekoita ja tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa ja silppua lopuksi päälle runsaasti tuoretta korianteria.

 

Pysytään terveinä!

xoxox

Hanna

 

Kommentit

Kommentointi