Linssimuhennos lämmittää - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

to 17. tammikuuta 2019 08.12.00

Linssimuhennos lämmittää

Joskus tuntuu, ettei jääkaapissa ole mitään, mutta ei ollenkaan huvittaisi mennä kauppaan. Tämä keitto syntyi sellaisessa tilanteessa ja ai että siitä tuli hyvää ja kuinka ihanasti se lämmittikään lumitöiden jälkeen, jotka tein sillä aikaa, kun soppa tai paremminkin muhennos, muhi padassa valmiiksi.

Söin muhennoksen kanssa rieskanäkkäriä, jonka päällä oli parmankinkkua ja ripottelin muhennoksen pinnalle parmesaanilastuja.

Muhennos sopii siis sellaisenaan syötäväksi tai sen voi laittaa lisukkeeksi kalalle, kanalle tai lihalle. Ja jos siitä haluaa nauttia keittona, lisätään vain enemmän kasvilientä ja varmistetaan mausteiden määrä.

Minulla oli jääkaapissa kaupasta ostettuja, valmiiksi keitettyjä punajuuria, mutta jos niitä ei ole käsillä, voi raa’at punajuuret kuoria ja leikata pieniksi kuutioiksi ja laittaa pataan yhtä aikaa kuin porkkanakuutiot ja sipulisilpun. Minusta valmiiksi keitetyt punajuuret on hirmu näppäriä. Minulla on niitä melkein aina jääkaapissa. Ne sopivat niin hyvin tekemään salaatista hiukan tuhdimpaa ja vuohenjuuston tai Aura-juuston kanssa punajuuri on ihanaa herkkua. Muhennokseen voi lisätä vihanneslaatikosta muitakin juureksia ja vaikka sellerin vartta, jos sitä sattuu olemaan.


Linssimuhennos
3 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli silputtuna
3 porkkanaa kuutioina
4 valkosipulinkynttä raasteena
2 tl kuivattua timjamia
3 kypsää punajuurta 2 raasteena ja yksi kuutioina
1 laakerinlehti
4 dl belugalinssejä
1 litra kasvislientä
1 ruukku persiljaa silputtuna
suolaa
1 rkl balsamicoa

Paistele padassa porkkanakuutioita ja sipulia öljyssä viitisen minuttia ja lisää sitten joukkoon valkosipuli ja timjami ja pyöritä niitä vielä hetki padassa.

Lisää sitten joukkoon kasvisliemi, laakerinlehti ja linssit sekä kaksi raastettua punajuurta.

Anna padan hautua 25-30 minuuttia miedolla lämmöllä kannen alla ja lisää sitten joukkoon kuutioitu punajuuri ja persiljasilppu. Mausta tilkalla balsamicoa ja tarkista suola.
 

Hyvää uutta vuotta!
Hanna