Maailman parhaat suklaiset jättimarengit kevään juhliin - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

pe 27. huhtikuuta 2018 09.17.00

Maailman parhaat suklaiset jättimarengit kevään juhliin

Vappupöydän tai äitienpäivän makea herkku on pilven kevyet jättimarengit, joiden pinta on samalla pehmeä ja rapea ja sisällä on löysää suklaata. Ja vapun lisäksi nämä sopivat tietysti ihanasti kaikkiin kesän juhliin, päättäjäisiin, kihlajaisiin ja häihin!
Tämä resepti on ollut käytössäni yli 20 vuotta, eikä parempi tai edes yhtä hyviä jättimarenkeja ole tullut vastaan. Ne ovat yleensä kovia tai ainakin kovapintaisia. Nämä ovat jotain ihan muuta. Ainoa ongelma onkin juuri siinä. Reseptistä tulee kuusi marenkia ja oikeasti niitä voi syödä heittämällä vaikka kolme… Onneksi pöydässä on usein muutakin herkkua!
Marenkien leipomisessa on kaksi tärkeää asiaa, jossa niissä menee vikaan, ei marenkia synny.
Ensinnäkin vatkauskulhon on oltava täysin puhdas ja rasvaton sekä kuiva. Metallikulho onkin siitä syystä paras. Pisara vettä tai rasvaa pilaa valkuaisvaahdon.

Sisällä on pehmeää, hiukan sitkeää suklaata - oi oi!

 

Toinen juttu on keltuainen. Sitä ei saa joutua valkuaisten joukkoon yhtään tippaa. Siksi kannattaakin erotella keltuaiset valkuaisista yksi kerrallaan, vaikka lasiin ja kaataa siitä vatkauskulhoon, siltä varalta, että joku keltuaisista menee rikki. Näin koko massa ei mene hukkaan.
Tämä marenki vatkataan vesihauteessa, eli vatkauskulho asetetaan kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle. Veden ei tarvitse enää kiehua vatkauksen aikana ja vatkauskulhon ei pidä osua veteen.
Fazerin taloussuklaa on tässä reseptissä paras suklaa.

Marengit matkalla uuniin

 

Jättimarengit
6 kpl

uuni 125 paistoaika 45 minuuttia

4 valkuaista
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
100g taloussuklaata karkeana rouheena

Sekoita valkuaiset sokeri ja vaniljasokeri keskenään mieluiten teräskulhossa. Nosta kulho kiehuvan kuumaa vettä sisältävän kulhon päälle. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n.3 minuuttia kunnes seos on silkinkiiltävää ja siitä muodostuu pysyviä huippuja, kun nostat vaahtoa vatkaimella.
Kaada vaahdon joukkoon suklaarouhe ja sekoita niin, että suklaa sekoittuu vain juuri ja juuri tasaisesti vaahtoon.
Nosta kahdella suurella lusikalla vaahdosta lumipallon kokoisia nokareita leivinpaperin päälle ja paista 125-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä.

 

Makeaa elämää!

xoxoxo
Hanna

Kommentit

Kommentointi