Meksikolaiset tostadat raikkaalla katkaraputäytteellä - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu
Tagit: Tostadat,

pe 27. joulukuuta 2019 11.42.00

Meksikolaiset tostadat raikkaalla katkaraputäytteellä

Tostadat ovat meksikolaisia rapeita maissilättyjä. Ne ovat mukavaa naposteltavaa ja seurusteluruokaa. Joulun jälkeen minun tekee mieli syödä paljon tuoreita kasviksia ja muutenkin kevyesti, joten tostadat tuntuvat ihanan raikkaalta vaihtoehdolta uuden vuoden juhlintaan alkupaloiksi isommalle joukolle tai mukavaksi iltapalaksi muutamalle ystävälle.

Rapeat tostadat on helppoa tehdä paahtamalla uunissa ihan tavallisia maissitortilloja. Ne täytyy vain ensin leikata pienemmiksi, sillä kämmenen kokoista rapeaa lättyä ei pysty syömään sotkematta. Kun tortilloista leikkaa pienempiä ympyröitä, voi ylijäävistä reunoista tehdä itse maissisipsejä. Leikkaa loput reunat suunnilleen saman kokoisiksi paloiksi sivelee ne öljyllä ja paahtaa unnissa. Sitten vain suolaa lämpimien sipsien joukkoon. Ai että!

 

Katkaraputostadat uudenvuoden iltaan

 

1 paketti maissitortilloja

oliiviöljyä

250 g kuorittuja katkarapuja (liemeen säilötyt on parhaita)

15 cm pala tuoretta kurkkua, kuorittuna, siemenet poistettuina ja kuutioituna

2 suurta tomaattia, siemenet poistettuna ja kuutioituna

1 avokado kuutioina

½ punasipulia kuutioina

1 sitruunan mehu

1-2 limetin mehu

1 rkl korianteria silputtuna

1 chilipalko kuutioituna

suolaa, mustapippuria

 

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Leikkaa muotin avulla maissitortilloista n. 10 cm halkaisijaltaan olevia pyörylöitä. Sivele niihin öljyä molemmin puolin ja laita tortillat leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa n. 2 minuuttia 2 kummaltakin puolelta kunnes ne saavat hiukan väriä. Uunia on syytä vahtia koko paistamisen ajan, tortillat palavat helposti. Laita tortillat jäähtymään ja rapeutumaan sikisi aikaa, kun teet täytteen.

Valuta katkaravut huolellisesti ja sekoita siiten kaikki luettelon aineet yhteen. On hyvä jos maut saavat tasaantua hiukan aikaa.

 

Feliz año nuevo!

Hyvää uutta vuotta!

Ja kiitos kaikille seuraajilleni tästä kuluneesta vuodesta ja siitä kaikesta ihanasta palautteesta jota olen teiltä saanut - siitä tulee niin hyvä fiilis!

xoxox

Hanna

 

Kommentit

Kiitos!

Ihania ja inspiroivia ohjeita koko vuoden ajan. Olen monta ideaa saanut ja kokeillut. Uudet perunat kasvispedillä ruskistetun voin kanssa taisi olla vuoden suosikkini!

Ulla Lehtinen - la 28. joulukuuta 2019 11.17.50

Kommentointi