Parsakeitto - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

to 4. huhtikuuta 2019 18.00.00

Parsakeitto

Parsakeitto

Parsakeittoa yleisön pyynnöstä! Tämä yksinkertainen ja helposti valmistuva parsakeitto on parsa-ajan hieno herkku, joka sopii erinomaisesti myös pääsiäispöytään alkukeitoksi. Jos keitto on pääruoka, sen kanssa maistuu rapeakuorinen leipä ja pinnalle voi laittaa muutaman ravunpyrstönkin. Keiton ihana bonus on sen ihana keväisen vihreä väri.

Reseptissä on käytetty 1 dl valkoviiniä, halutessaan sen voi korvata yksikertaisesti laittamalla kanalientä desilitran verran enemmän.

 

 

Parsakeitto

1 kg vihreää tankoparsaa paloiteltuna (säästä muutama parsan pää koristeluun)
1 nippu kevätsipulia silputtuna
2 rkl oliiviöljyä
5 dl kanalientä fondista
1 dl valkoviiniä
1,5 dl kermaa
mustapippuria
cayennepippuria
suolaa
ripaus sokeria

Pinnalle
ravunpyrstöjä
parmesaania raasteena

Valmistele parsat leikkaamalla kuivat päät pois nipun kuminauhan kohdalta. Parsoja ei tarvitse kuoria. Freesaa parsaa ja sipulia viisi minuuttia keittokattilassa. Lisää kanaliemi ja valkoviini ja anna kiehua kannen alla, kunnes parsat ovat pehmenneet. Soseuta, lisää kerma ja mausteet. Maista ja tarkista sekä suolan että sokerin määrä. Tarjoile kupeista, lautasilta tai pienistä laseista ja koristele ravunpyrstöillä, parmesaaniraasteella ja parsalla.

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua!

xoxoxo

Hanna

 

 

Kommentit

Kommentointi