Raikas vesimelonijuoma kesän juhliin - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

pe 25. toukokuuta 2018 09.36.00

Raikas vesimelonijuoma kesän juhliin

Kesäjuhlien raikkain juoma syntyy vesimelonista ja sitruunoista. Juoma on niin kauniin väristä, että se on paitsi ilo makuaistille, myös silmänilo juhlapöydässä. Eikä vain juhlapöydässä – tämä maistuu ihanalta kesäpäivän kuumuudessa ja vaikka saunan jälkeen.
Tein juoman Saarenmaalla ja siellä vesimelonit ovat aivan mielettömän suuria. Tuo jötkäle, jonka ostin painoi yli 12 kiloa! Melkomoinen pönkäle sanoisin! Siitä saa jo litroittain juomaa! Teinkin kaksinkertaisen annoksen heti kättelyssä ja kyllä se maistui, kun aurinko helotti ja helli.
Voi olla että lajike on eri, kuin se mitä täällä Suomessa myydään, mutta sillä ei ole merkitystä. Kotoisista palleroista juomaa tulee ihan samalla lailla.

Vesimelonijuoma

1 kg kuutioitua vesimelonia
1 litra jääkylmää vettä
1,5 dl vasta puristettua sitruunan mehua
1 dl sokeria tai maun mukaan

Poista melonista siemenet ja laita kuutiot blenderiin. Sekoita täydellä teholla kunnes massa on aivan tasaista. Valuta mehu lankasiivilän läpi kulhoon.
Sekoita yhteen vesi, sitruunamehu ja sokeri, kunnes sokeri liukenee ja kaada seos melonimehun joukkoon. Sekoita hyvin ja tarjoa mintunlehtien, sitruunaviipaleiden ja jääpalojen kanssa.

Ihanaa aurinkoista viikonloppua!


xoxoxo
Hanna

Kommentit

Kommentointi