Hannan mukana Keittiön kautta
Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.
joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu
pe 10. heinäkuuta 2020 10.41.00
Tomaattikeitto paahdetuista tomaateista

Samettinen tomaattikeitto maistuu aromikkaalta, nyt kun kaupasta ja torilta saa kotimaisia tomaatteja, jotka ovat saaneet kypsyä rauhassa. Jos saatavana on vähän pehmeitä ja aivan tummanpunaisia tomaatteja, osta niitä ja saat parhaan keiton.
Tämä soppa on vaivaton valmistaa. Kaikki ainekset paahtuvat ensin uunissa ihan itsekseen ja sitten ne vain soseutetaan joko blenderissä tai sauvasekoittimella kattilassa.
Maustan tämän keiton valkopippurilla, joka ei kuuluu joka päivä käyttämiini mausteissin, mutta se sopii mielestäni tähän erinomaisesti. Sen, suolan ja hunajan määrää on vaikeaa määritellä reseptiin, koska tomaattien kypsyys vaikuttaa niin paljon makuun, samoin kuin se, jauhetaanko valkopippuri soppaan myllystä, vai onko mauste ehtinyt olla purkissaan jo tovin. Maistele ja paras määrä löytyy.
Jos tomaatit ovat edullisia niin paahda niitä ja sipulia runsaasti, soseuta ja pakasta. Saat upeaa pastakastikkeen ja keiton pohjaa talven varalle.

Tomaattikeitto paahdetuista tomaateista
neljälle
12 isoa, kypsää tomaattia
1 iso sipuli
10 valkosipulinkynttä
1-2 rkl oliiviöljyä
1 ruukku/ 2 dl basilikanlehtiä
50g parmesaania
2 dl kuohukermaa
2 rkl hunajaa
valkopippuria
suolaa
Halkaise tomaatit, lohko sipuli ja kuori sekä halkaise valkosipulinkynnet. Laita tomaatit pellille leivinpaperin päälle leikkauspinta alaspäin ja lisää viereen sipuli ja valkosipuli. Pirskota päälle oliiviöljyä.
Paahda vihanneksia uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia, kunnes tomaatit alkavat mustua.
Nappaa paahtuneista tomaateista kuoret pois ja siirrä kaikki vihannekset tehosekoittimeen, lisää joukkoon basilikanlehdet ja soseuta kaikki tasaiseksi soseeksi. Kaada seos kattilaan, kuumenna ja lisää joukkoon tuore, raastettu parmesaani, kerma ja hunaja. Sekoita hyvin ja mausta valkopippurilla ja suolalla.
Tarjoa keiton kanssa tuoretta leipää.
Bon apetit!
xoxoxo
Hanna
Blogia saa mielellään jakaa!