Appelsiini-inkivääri broileri - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu
Tagit: Broileri, marokko,

pe 8. helmikuuta 2019 10.00.00

Appelsiini-inkivääri broileri

Tein aurinkoruokaa broilerin sisäfileistä. Marinoin broilerinsisäfileet maukkaassa liemessä ja kypsensin ne uunissa. Sillä aikaa valmistuu aprikoosilla höystetty kuskus ja ihana jugurttikastike.

Tässä ruuassa on paljon mausteita, mutta jos kaikkea ei ole, voi aina vähän säveltää. Seesamöljyn voi vaihtaa mihin tahansa öljyyn, vaikka seesamissa on ihana maku, ei ruoka mene mauttomaksi ilman sitä.

Broilerin sisäfileet voi vaihtaa muuhunkin broilerinlihaan, kun vain muistaa sen kypsennysajassa. Marinadia tulee aika paljon, joten se riittää, vaikka käyttäisi ruokaan koipireisiä. Koipireidet on syytä katkaista nivelen kohdalta terävällä veitsellä. Tärkeää on, että hankkii marinoimattomia broilerinpaloja.

 

Appelsiini-inkivääri broileri

3-4 lle

500g broilerinsisäfileitä (marinoimattomia)

1 luomuappelsiini

1 rkl soya kastiketta

1 rkl seesamiöljyä

1 rkl hunajaa

1 rkl valkoviinietikkaa

3 valkosipulinkynttä

4 cm pala inkivääriä

tuore tai kuivattu chilipalko

1 tl suolaa

mustapippuria

 

Tarjoiluun

1 dl paahdettuja mantelilastuja

1 appelsiini

tuoretta korianteria

 

Kuskus kuivatuilla aprikooseilla

1 rkl oliiviöljyä

½ tl kurkumaa

½ jauhettua juustokuminaa

2 dl raakaa kuskusia

2 dl vettä

1 tl suolaa

1 rkl voita

10 kuivattua aprikoosia

 

Tee marinadi

Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori kulhoon ja purista sinne myös appelsiinin mehu. Lisää joukkoon soyakastike, seesamiöljy, hunaja, valkoviinietikka. Raasta valkosipulinkynnet ja inkivääri hienoksi raasteeksi ja lisää marinadiin. Mausta marinadi lopuksi suolalla ja mustapippurilla ja ripota joukkoon yksi kuivattu chilipalko tai pilko yksi tuore chili. Laita broilerin sisäfileet marinadiin niin että peittyvät sinne kokonaan. Hyvä tapa on laittaa marinadi ja lihat Minigrip-pusiin, poistaa ilma ja sulkea pussi tiiviisti. Anna fileiden maustua mieluiten seuraavaan päivään tai vähintään muutaman tunnin ajan.

 

Voit paistaa fileet paistinapannulla, mutta vähemmällä vaivalla pääset, kun laitat ne uunivuokaan marinadin kanssa ja kypsennät 200 asteessa noin 20-30 minuuttia. Kypsennysaika riippuu siitä kuinka kylmät fileet ovat, kun ne laitetaan uuniin. Ota ne huoneen lämpöön mielellään ainakin puolituntia ennen kuin alat tehdä ruokaa. Ole varuillasi ettet kypsennä broileria liikaa, siitä tulee helposti kuivaa. Broilerin sisäfileet on parhaimmillaan tosi mehukkaat ja herkulliset.

 

Kun fileet ovat uunissa, ehdit valmistaa kuskusin ja jugurttikastikkeen.

 

Jugurttikastike

2 dl turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia

½ suolaa

1 appelsiinin raastettua kuorta (Hedelmälihalla voit koristella kuskusin)

 

Sekoita suola jugurttiin ja kaada seos pyyhkeellä vuorattuun siivilään valumaan n. 20 minuutiksi.

Siirrä valunut jugurtti kulhoon ja mausta se raastetulla appelsiinin kuorella.

 

Kuskus

Kuumenna öljy kattilassa keskilämmöllä ja lisää joukkoon kurkuma, juustokumina ja raaka kuskus. Pyörittele seosta koko ajan, kunnes mausteiden tuoksu alkaa irrota. Lisää sitten kattilaan vesi ja suola, sekoita ja kuumenna nopeasti kiehuvaksi. Siirrä sitten kattila pois liedeltä ja laita kansi päälle. Anna hautua kannen alla kymmenen minuuttia.
 

Sekoita kuskus irtonaiseksi ja lisää samalla joukkoon voi sekä pieniksi pilkotut aprikoosit.

 

Paahda mantelilastuja kuivalla pannulla hetki. Ole varovainen, ne palavat helposti. Heiluttele pannua ja kun lastut alkavat saada väriä, ole tarkkana. Kun väri on hyvä, siirrä lastut lautaselle jäähtymään.

 

Tee aprikoosi-kuskusista kaunis keko ja laita kypsät broilerinrintafileet sen päälle. Koristele appelsiinilla ja mausta tuoreella korianterilla ja paahdetuilla mantelilastuilla.

 

 

Ihanaa viikonloppua!
 

xoxox

Hanna

 

 

Kommentit

Kommentointi