Broilerinrintafileet hillotun inkiväärin, hunajan ja limetin kanssa - Topi-Keittiöt

Hannan mukana Keittiön kautta

Iloinen ja aurinkoinen sisustustoimittaja ja mm. Suomen kaunein koti -ohjelmasta tuttu Hanna Sumari taikoo monelaiset herkut.

Hanna Sumari on TV:stä tuttu sisustustoimittaja joka kirjoittaa lehtiin ja pitää blogeja. Keittiön Kautta -blogissaan hän tarkastelee maailmaa keittiönpöydän ääreltä, mielessään mikäs muu kuin kodin sydän – keittiö ja sen liepeillä olevat ajankohtaiset asiat.

joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu

pe 4. toukokuuta 2018 09.28.00

Broilerinrintafileet hillotun inkiväärin, hunajan ja limetin kanssa

Halusin taas uuden reseptin broilerinrintafileille tai luuttomille reisipaloille, koska syömme sitä niin mielellämme ja broileri- tai kanapoikaruuat valmistuvat niin nopeasti. Tavallisesta arkiruuasta tulikin aika juhlavaa parsan kanssa ja tätä voi hyvin tehdä vaikka äidille viikon päästä, kun on äitien päivä.

Ohjeesa on käytetty hillottua inkivääriä maustamassa broileria yhdessä hunajan kanssa. Hillottu inkivääri antaa mukavaa terää miedolle broilerille ja kun siihen lisää makeaa hunajaa siitä muodostuu hiukan karamellimainen tahmea pinta. Kun siihen lisätään suolainen soija, maukas valkosipuli ja hapokas ja pirteä lime, on maku kyllä tosiaankin kohdallaan!

 

Tarjosin herkulliset broilerin rintapalat parsapediltä yhdessä riisin kanssa ja se maistui ihanalta.
Jotta päivittäiset kasvikset tulee nautittua, tein lisukkeeksi vielä salaatin, johon laitoin salaatinlehtien lisäksi suippopaprikaa, miniluumutomaatteja, ohuita kuorimaveitsellä viilletyjä porkkanalastuja ja vähän suolattuja cashewpähkinöitä. Kastikkeeksi ripottelin vain hyvää oliiviöljyä ja puristin hiukan limetinmehua.

3 palaa hillottua inkivääriä
2 rkl hunajaa
2 rkl soijakastiketta
2 limetin raastettua kuorta ja yhden limetin mehu
2 raastettua valkosipulin kynttä
3 broilerin rintafileetä tai kuusi nahatonta ja luutonta broilerinreittä

riisiä
Uuni 225 n. 20 min.

Hienonna hillotut onkiväärinpalat aivan pieniksi ja sekoita ne kulhossa yhteen hunajan, soijakastikkeen ja limettiraasteen sekä –mehun kanssa. Lisää joukkoon raastettu tau murskattu valkosipuli. Lisää kulhoon kanapojan rintafileet tai reisipalat. Sekoita hyvin.
Laita broilerinpalat leivinpaperin päälle uunipellille tai vuokaan. Paista n. 20 minuuttia 225 asteessa ja käännä kerran paistoajan puolessa välissä.

Keitä broilerin seuraksi riisiä ja parsaa.

Pese parsat ja katkaise niistä pois kuivunut osa. Se käy parhaiten niin, että taitat parsat käsin. Parsa katkeaa siitä kohdasta, josta kuiva osa alkaa. Tässä ei kannata pihistellä, sillä kuiva ja puinen parsa on pahaa.
Keitä vettä ja kaada kiehuva vesi parsojen päälle vuokaan. Katso että parsat peittyvät kokonaan kiehuvan veden alle. Anna parsojen olla kuumassa kylvyssään n. 8 minuuttia. Kokeile kypsyys. Älä kypsennä liikaa, ettei parsoista tule löysiä lötköjä, vaan rapeita ja raikkaita. Kaada kuuma vesi pois ja pysäytä kypsyminen kylmällä vedellä.
Lado parsat vuokaan ja asettele kypsät broilerin palat niiden päälle. Tarjoa lisänä myös riisiä.

Herkkuhetkiä ruokapäytään!

xoxox
Hanna

Kommentit

Kommentointi